Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halvparten av alle nordmenn uten nettbank

Det er uvisst hva feilen skyldes, og hvor lenge problemene vil vare.

SKAPER PROBLEMER: Denne meldingen møter deg om du prøver å logge deg inn med BankID på nettbanken din, signere elektroniske dokumenter eller vil inn på statlige sider.
SKAPER PROBLEMER: Denne meldingen møter deg om du prøver å logge deg inn med BankID på nettbanken din, signere elektroniske dokumenter eller vil inn på statlige sider. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Over 2,5 millioner nordmenn har i dag problemer med innloggingen på nettbank.

Påloggingssystemet BankID, som brukes av de fleste norske banker, er ute av drift og det er usikkert hva feilen skyldes.

- BankID ligger nede og det skyldes et diskproblem på datasystemet som kjører BankID. Vi vet ikke hva feilen skyldes, og når den vil bli rettet på, men vi har satt all tilgjengelig mannskap på saken for å forsøke å finne feilen så fort som mulig, sier kommunikasjonssjef i BankID Norge, Mona Strøm Arnøy.

Finner ikke feilen Hun forteller at BankID på mobilen fungerer som normalt, og at noen banker også har alternative påloggingsprosedyrer som er mulig å benytte seg av. Likevel, i mellomtiden må nordmenn med nettbank-trøbbel bare smøre seg med tålmodighet.

- Vi beklager konsekvensene dette vil ha å si for alle forbrukerne våre, sier Strøm Arnøy.

I tillegg til pålogging på nettbankene, benytter man BankID til statlige sider og til signering av elektroniske dokumenter. Det gjør det vanskelig for blant andre studenter som vil sjekke status på søknaden sin om lån og stipend, som kommer disse dagene.

- Det er ikke annet å si enn at studentene må være tålmodige, så skal vi gjøre det vi kan, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Westby.