Coronaviruset:

Halvparten av beboerne er døde

Et sykehjem i Canada har blitt et av landets dødeligste corona-hotspots. Så langt har 27 av 65 beboere dødd, og kampen står nå om å redde resten.

TUTENDE BILER: Sykepleierne ved Pinecrest hilser til bilene som tuter når de kjører forbi sykehjemmet. Innbyggerne i småbyen har begynt med dette for å anerkjenne jobben helsepersonellet gjør. Foto: REUTERS / Carlos Osorio / NTB scanpix
TUTENDE BILER: Sykepleierne ved Pinecrest hilser til bilene som tuter når de kjører forbi sykehjemmet. Innbyggerne i småbyen har begynt med dette for å anerkjenne jobben helsepersonellet gjør. Foto: REUTERS / Carlos Osorio / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Smittede og friske beboere har de siste ukene levd side om side på sykehjemmet Pinecrest i Bobcaygeon i Ontario i Canada. Ikke før coronaviruset hadde krevd 16 menneskeliv, tok sykehjemmet grep og skilte de smittede fra resten av beboerne, skriver The Guardian.

- Det er en krigssone, sier Michelle Snarr, lege ved sykehjemmet.

- Jeg føler meg som en kommandør i en krig.

Fikk herje i ukevis

De første beboerne skal ha begynt å vise symptomer 18. mars, og tre personer fikk kort tid etter påvist smitte. Viruset skal likevel ha fått herje fritt på sykehjemmet, både blant beboere og ansatte.

Ifølge den statlige kanadiske kringkasteren CBC skal det være sykehjemmets utforming som gjorde det vanskelig å skille syke fra friske.

Sykehjemmet har en miks av private rom, og rom som huser to beboere, i tillegg til at enkelte rom deles av opptil fire personer - i noen tilfeller, med bare et forheng som skille.

Til tross for dette, skal pårørende ha fått beskjed om at syke beboere var blitt isolert 20. mars. Isolering ble imidlertid ikke innført før 3. april, skriver CBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer