OPP I STORTINGET NESTE UKE:  Nesten halvparten av befolkningen støtter et nasjonalt tiggerforbud, ifølge en meningsmåling. Foto: Øistein Norum Monsen
OPP I STORTINGET NESTE UKE: Nesten halvparten av befolkningen støtter et nasjonalt tiggerforbud, ifølge en meningsmåling. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Halvparten av befolkningen vil ha forbud mot tigging

Det viser en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten halvparten av befolkningen ønsker et nasjonalt tiggeforbud. Det viser en ny meningsmåling.

Neste uke skal tiggeforbudet opp i Stortinget. Alt tyder på at et flertall av Frp, Høyre og Sp sørger for et nasjonalt forbud fra neste år, og et lokalt der kommunene kan bestemme selv fra i sommer.

En meningsmåling Respons Analyse har gjort for Bergens Tidende og Adresseavisen, viser at nesten halvparten av de spurte er for et nasjonalt tiggeforbud.

- Dette bekrefter det vi har sett i lang tid, at det er klart flertall mot den typen tigging vi har opplevd de siste par årene, sier justispolitisk talsperson i Frp, Ulf Leirstein til Bergens Tidende.

Vel 20 prosent av de spurte i meningsmålingen vil gi kommunene adgang til å innføre tiggeforbud, slik regjeringen nå har foreslått. 25 prosent vil tillate tigging som i dag.

Resultatet fra denne målingen er svært likt en tilsvarende måling i Aftenposten i fjor sommer. Det er Høyre- og Frp-velgere som ivrer mest for å innføre et forbud.

(NTB)