- Halvparten av BI-studentene kan ingenting

Studierektor ved BI hardt ut mot egne studenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Studierektor ved BI, Aage Sending, tar i Dagens Næringsliv et kraftig oppgjør med egne studenter.

- Jeg er bekymret på arbeidsgivernes vegne. Selv ville jeg aldri ansatt mange av dem som går her, sier rektoren til avisen.

Oppgjøret kommer i forkant av dagens bedriftsøkonomieksamen. Elevene har fått utdelt et case som de på eksamen får oppgaver knyttet til. Faren er stor for kjøp og salg av ferdige caser, ifølge rektoren.

- Det største problemet i dag er studentenes holdning. Mange har en motvilje til å faktisk gjøre en innsats, og de er lite hissige på å lære, sier Sending til Dagens Næringsliv.

- Halvparten av BI-studentene kan ingenting, sier BI-rektoren.

Ingen reaksjoner

Cathrine Hauge (24) har en bachelor-grad i markedskommunikasjon fra BI i Trondheim, og jobber nå hos it-firmaet Mercell. Hun syntes det er et vesentlig poeng at det er Aage Sending som uttaler dette.

- Han har jo skrevet mange av bøkene våre, og som studierektor har han jo faktisk et ansvar selv for å legge opp undervisninga slik at studentene blir engasjerte. De fleste BI-studenter jobber hardt, sier hun.

Hun legger til at det ikke hadde vært et problem å kjøpe et case da hnu selv tok eksamen, men tror det er flere som gjør det ved de større skolene.

- På BI i Trondheim er det ikke så mange studenter og det tror jeg gjør at færre jukser. Jeg var på hils med alle mine forelesere, men det er de ikke på de store skolene, sier hun.

Videre sier hun at det er et kraftig utspill og at det er urettferdig at Sending skjærer alle over en kam.

- Jeg jobbet hardt da jeg gikk på BI. Jeg har ikke fått noen negative reaksjoner, hverken fra arbeidsgivere i en intervjusituasjon eller fra mennesker jeg snakker med til daglig, sier hun.

BI Oslo.