Halvparten av britene tror ikke på dette

Mener evolusjonen er noe tull.

EVOLUSJONEN: Menneskets utvikling gjennom flere stadier, og særlig teoriene om missing link, har vært gjenstand for mang en Illustrert Vitenskap-forside. Mange briter har nok gått glipp av de sakene.
EVOLUSJONEN: Menneskets utvikling gjennom flere stadier, og særlig teoriene om missing link, har vært gjenstand for mang en Illustrert Vitenskap-forside. Mange briter har nok gått glipp av de sakene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Halvparten av britene tror ikke på evolusjonen, viser en undersøkelse som er utført i forbindelse med Darwin-året og som er gjengitt i den engelske storavisa Guardian.

Her hjemme er heldigvis kunnskapsnivået tilsynelatende noe høyere, og ifølge en undersøkelse som ble utført av Norstat for NRK i fjor viste at 1 av 10 nordmenn ikke tror på evolusjonen. Samtidig viste den at bare 59 prosent har full tiltro til teorien.Samtidig viste en stor internasjonal undersøkelse i 2006 at Norge lå bak Storbritannia, og at omtrent 75 prosent i begge land aksepterte evolusjonsteorien, ifølge Newscientist.com.

I den undersøkelsen var USA og Tyrkia på bunn når det gjelder tiltro til evolusjonen. - TristNils Christian Stenseth, professor i biologi ved Universitetet i Oslo og som er sentral i de kommende Darwin-dagene i Oslo, reagerer på denne måten etter at han har sett konklusjonene i undersøkelsen:

- Det er jo trist, for å si det sånn.- Dette har sammenheng med synet på realfag og vitenskap i samfunnet, og for dårlig opplæring i naturvitenskap og vitenskap generelt, Stenseth til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer