Halvparten av de Nav-ansatte frykter omstilling

Fem av ti ansatte i Nav frykter at neste års reformer i etaten skal gå ut over helsa.

NAV-UTFORDRINGER: Arbeidsminister Rigmor Aasrud må dra Nav-reformen i havn etter at Bjarne Håkon Hanssen gav seg. Foto: Morten Holm / Scanpix
NAV-UTFORDRINGER: Arbeidsminister Rigmor Aasrud må dra Nav-reformen i havn etter at Bjarne Håkon Hanssen gav seg. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Fem av ti ansatte i Nav frykter at neste års reformer i etaten skal gå ut over helsa. Tre av ti går hjem fra jobben med dårlig samvittighet.

«Arbeidsmiljøet er ikke fullt ut forsvarlig for alle medarbeiderne i Nav», konkluderer en ny rapport fra Arbeidsforsknings- instituttet (AFI), skriver Aftenposten.

Arbeidstilsynet felte en knusende dom over arbeidsmiljøet i Nav i juni i år. I den nye spørreundersøkelsen, som er gjennomført blant 15.000 ansatte, konkluderes det med at halvparten er redd for at omstillingene som venter dem i etaten neste år, skal gå ut over helsa.

Dårlig samvittighet

Tre av ti svarer at de har dårlig samvittighet eller bekymringer over ugjorte gjøremål når de går hjem, mens fire av ti sier at de i noen eller i høy grad må gå på akkord med faglige standarder for å få gjort arbeidet.

- Det er et tøft arbeidsmiljø i Nav, særlig på kontorene og i forvaltningsenhetene der vedtakene fattes. Vi er bekymret for hvor lenge man klarer å leve med et så høyt trykk, sier leder Jarle Berge i Norsk Tjenestemannslags avdeling i Nav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer