<strong>NAV-UTFORDRINGER:</strong> Arbeidsminister Rigmor Aasrud må dra Nav-reformen i havn etter at Bjarne Håkon Hanssen gav seg. Foto: Morten Holm / Scanpix
NAV-UTFORDRINGER: Arbeidsminister Rigmor Aasrud må dra Nav-reformen i havn etter at Bjarne Håkon Hanssen gav seg. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

Halvparten av de Nav-ansatte frykter omstilling

Fem av ti ansatte i Nav frykter at neste års reformer i etaten skal gå ut over helsa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Fem av ti ansatte i Nav frykter at neste års reformer i etaten skal gå ut over helsa. Tre av ti går hjem fra jobben med dårlig samvittighet.

«Arbeidsmiljøet er ikke fullt ut forsvarlig for alle medarbeiderne i Nav», konkluderer en ny rapport fra Arbeidsforsknings- instituttet (AFI), skriver Aftenposten.


Arbeidstilsynet felte en knusende dom over arbeidsmiljøet i Nav i juni i år. I den nye spørreundersøkelsen, som er gjennomført blant 15.000 ansatte, konkluderes det med at halvparten er redd for at omstillingene som venter dem i etaten neste år, skal gå ut over helsa.


Dårlig samvittighet

Tre av ti svarer at de har dårlig samvittighet eller bekymringer over ugjorte gjøremål når de går hjem, mens fire av ti sier at de i noen eller i høy grad må gå på akkord med faglige standarder for å få gjort arbeidet.


- Det er et tøft arbeidsmiljø i Nav, særlig på kontorene og i forvaltningsenhetene der vedtakene fattes. Vi er bekymret for hvor lenge man klarer å leve med et så høyt trykk, sier leder Jarle Berge i Norsk Tjenestemannslags avdeling i Nav.


Strammere budsjett

Nav-reformen i 2008 har satt de ansatte på store prøver. I 2010 venter nye reformer, og i regjeringens budsjett for neste år slås det fast at Arbeids- og velferdsetaten står overfor et krevende år.


Saksbehandling og rutiner i de nye omstillingene må strammes inn i løpet av 2010, for i 2011 varsles det et strammere budsjett.


- Undersøkelsen viser hele spennet fra gledelige til alvorlige funn, og at vi på de fleste områder er på gjennomsnitt med andre virksomheter. Vi har fått bekreftet forhold som i stor grad er kjent for oss, og som vi er i gang med å forbedre, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i Nav. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer