Halvparten av foreldrene til 22. juli-ofrene er sykmeldt

Fremdeles ikke tilbake i jobb, fire år senere.

I DYP SORG:  Seks av ti foreldre sliter fortsatt med sorg av en svært intens karakter, halvparten er sykmeldt. Foto: Uffe Frandsen
I DYP SORG: Seks av ti foreldre sliter fortsatt med sorg av en svært intens karakter, halvparten er sykmeldt. Foto: Uffe Frandsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

51 prosent av de etterlatte foreldrene er fremdeles ikke tilbake i jobb på samme nivå som før terrorangrepene 22. juli 2011, ifølge en undersøkelse.

Sliter med sorg Ifølge Aftenposten er undersøkelsen en del av forskningsprosjektet «Etterlatte etter 22.07», som ledes av professor Kari Dyregrov, forskningsleder ved Senter for krisepsykologi.

To av tre foreldre har fortsatt betydelige symptomer på posttraumatisk stresslidelse (PTSD), ifølge undersøkelsen. I tillegg sliter seks av ti foreldre fortsatt med sorg av svært intens karakter.

- Dette er en viss fremgang siden den første målingen for over to år siden, men noen har også tatt to skritt tilbake. Det er en mindre gruppe som klarer seg bra. Den store gruppen sliter fremdeles veldig, sier Dyregrov til Aftenposten.

Mødre sliter mest Ifølge tidsskriftet Psykologisk.no er det mødre som sliter mest. Forskerne er imidlertid ikke overrasket over at mange har problemer.

- Det er ikke vanskelig å forstå at så mange sliter over tid. Tallene ligner på dem man fant for etterlatte foreldre tre og et halvt år etter 11. september-terroren i USA, sier Dyregrov.

Den aktuelle undersøkelsen ble gjennomført 40 måneder etter terrorangrepet. Til sammen har 220 etterlatte deltatt i undersøkelsen på ett eller flere tidspunkt, slik at 79 prosent av de avdøde er representert med enten foreldre, søsken, partner eller barn.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer