UAKTUELT:  Ifølge FRPs førstenestleder, Per Sandberg, er det uaktuelt for partiet å ta en diskusjon om bruk av dødstraff i Norge til tross for at drøyt halvparten av partiets velgere vil ha det.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
UAKTUELT: Ifølge FRPs førstenestleder, Per Sandberg, er det uaktuelt for partiet å ta en diskusjon om bruk av dødstraff i Norge til tross for at drøyt halvparten av partiets velgere vil ha det. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Halvparten av Frp-velgere vil ha dødsstraff i Norge

Uaktuelt for partiet å ta en diskusjon om bruk av dødsstraff i Norge, ifølge FRPs førstenestleder Per Sandberg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Drøyt halvparten av Frp-velgerne er for dødsstraff, viser en ny meningsmåling.

Partiets førstenestleder Per Sandberg slår fast ikke er aktuelt for partiet å ta en diskusjon om bruk av dødsstraff i Norge.

I en undersøkelse gjort av InFact for VG svarer 51 prosent av Frp-velgerne at de er for dødsstraff i Norge, enten generelt eller kun i spesielle tilfeller.

Bare 43 prosent av Frp-velgerne er motstandere av dødsstraff, mens 6 prosent ikke har noen bestemt oppfatning om saken.

Fremskrittspartiets velgere skiller seg dermed vesentlig fra befolkningen som helhet, hvor om lag én av fire er for dødsstraff i Norge.

Tidligere denne uka sa Frps stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen at han var for dødsstraff for blant annet barnedrap og terror.

Sandberg slår på sin side fast at Frp har et sterkt engasjement mot dødsstraff.

- Dødsstraff er en inhuman og foreldet straffemetode som Frp er motstander av. For partiets del er det helt uaktuelt å ta en debatt om dødsstraff i Norge, sier Sandberg, som også leder Stortingets justiskomité

Han understreker også at alle Frps stortingsrepresentanter er pålagt å stemme i tråd med partiets standpunkt når det gjelder dødsstraff.

Sandberg viser også til at Frp på Stortinget har engasjert seg sterkt mot dødsstraff og blant annet protestert mot bruken av slik straff i Kina og Iran.

Partiet ønsker imidlertid å øke det generelle straffenivået kraftig ved å fjerne strafferabatten og dagens øvre grenser for fengselsstraff.

(NTB)