Halvparten av Frp-velgere vil ha dødsstraff i Norge

Uaktuelt for partiet å ta en diskusjon om bruk av dødsstraff i Norge, ifølge FRPs førstenestleder Per Sandberg

UAKTUELT:  Ifølge FRPs førstenestleder, Per Sandberg, er det uaktuelt for partiet å ta en diskusjon om bruk av dødstraff i Norge til tross for at drøyt halvparten av partiets velgere vil ha det.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
UAKTUELT: Ifølge FRPs førstenestleder, Per Sandberg, er det uaktuelt for partiet å ta en diskusjon om bruk av dødstraff i Norge til tross for at drøyt halvparten av partiets velgere vil ha det. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Drøyt halvparten av Frp-velgerne er for dødsstraff, viser en ny meningsmåling.

Partiets førstenestleder Per Sandberg slår fast ikke er aktuelt for partiet å ta en diskusjon om bruk av dødsstraff i Norge.

I en undersøkelse gjort av InFact for VG svarer 51 prosent av Frp-velgerne at de er for dødsstraff i Norge, enten generelt eller kun i spesielle tilfeller.

Bare 43 prosent av Frp-velgerne er motstandere av dødsstraff, mens 6 prosent ikke har noen bestemt oppfatning om saken.

Fremskrittspartiets velgere skiller seg dermed vesentlig fra befolkningen som helhet, hvor om lag én av fire er for dødsstraff i Norge.

Tidligere denne uka sa Frps stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen at han var for dødsstraff for blant annet barnedrap og terror.

Sandberg slår på sin side fast at Frp har et sterkt engasjement mot dødsstraff.

- Dødsstraff er en inhuman og foreldet straffemetode som Frp er motstander av. For partiets del er det helt uaktuelt å ta en debatt om dødsstraff i Norge, sier Sandberg, som også leder Stortingets justiskomité

Han understreker også at alle Frps stortingsrepresentanter er pålagt å stemme i tråd med partiets standpunkt når det gjelder dødsstraff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer