Halvparten av Oslo-folk sier «nei» til mer privatisering

Hovedstaden har hatt borgerlig styre siden 1997. Mange har fått nok av «privatisering», viser ny undersøkelse.

UENIGE: Bjørnar Moxnes (Rødt) og Syvi Listhaug (Frp) er uenige både om privatisering og løsninger for eldreomsorgen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones
UENIGE: Bjørnar Moxnes (Rødt) og Syvi Listhaug (Frp) er uenige både om privatisering og løsninger for eldreomsorgen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste 14 årene med borgerlig styre i Oslo er viktige kommunale oppgaver innen renovasjon, eldre- og rusomsorg satt på anbud og utføres av private aktører.

Nå mener Rødt, som etter valget blir viktig for AP og SV om det dannes et nytt byråd, at alt må reverseres.

- Høyre-Frp-byrådet har privatisert og konkurranseutsatt over en lav sko. De lar kommersielle selskaper lage butikk av velferd og resultatet så vi på Ammerudlunden sykehjem der Adecco styrte, sier Rødts 1. kandidat Bjørnar Moxnes.Oslo kommer på 340. plass i Dagbladets kommunebørs når det gjelder eldreomsorg. Ap og SV har allerede lovet å avskaffe alle de private sykehjemmene i Oslo, også de som scorer høyt på undersøkelser blant brukerne.

- Vi skulle ønske at de andre partiene på venstresida kunne vært enda tydeligere på hva de mener om privatisering. Motstand mot privatisering av velferden er nøkkelen til valgseier for venstresida i Oslo. Vi må være et tydelig alternativ til dagens byråd. Rødt er en garantist for at tjenestene tas tilbake, sier Moxnes.

- Hvor hardt vil dere stå å kansellere kontrakter med private i forhandlingene med SV og Ap, dersom det blir rødt flertall etter valget?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer