TIL MINNE OM DE DREPTE: Minnemarkeringen - Lys til ettertanke - ble holdt på E18 i Stokke i Vestfold i januar. Flere hundre lys ble tent langs veien. Pårørende og ansatte i redningstjenesten, prester, helsepersonell og politi var også tilstede. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
TIL MINNE OM DE DREPTE: Minnemarkeringen - Lys til ettertanke - ble holdt på E18 i Stokke i Vestfold i januar. Flere hundre lys ble tent langs veien. Pårørende og ansatte i redningstjenesten, prester, helsepersonell og politi var også tilstede. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIXVis mer

Halvparten av trafikkdrepte brukte ikke bilbelte

Januartrafikken krevde 19 menneskeliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Antall trafikkdrepte i januar gikk ned med fem personer til 19 dødsofre, men mer tragisk er det at ni av de drepte ikke brukte sikkerhetsbelte.

Det viser en gjennomgang fagbladet Vegen og Vi har gjennomført.

- Det er et uvanlig høyt tall, sier seksjonsleder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Finn Harald Amundsen til Vegen og Vi.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det var 481 ulykker i trafikken i januar i år, en måned preget av mye dårlig vær og vanskelige kjøreforhold. 752 personer ble registrert skadd i ulykkene og 59 personer ble betegnet som alvorlig skadde.

Menn er overrepresentert på ulykkesstatistikken. 14 av de 19 omkomne var menn.

Tall fra Statens vegvesen viser at kjørefarten var medvirkende årsak i sju av de 19 dødfallene og en rekke av kjøretøyene som var involvert i dødsulykkene hadde dårlige dekk.

I hele fjor mistet 259 mennesker livet på norske veier.