Halvparten får komme hjem

Se politiets oversikt over hvem som får vende hjem i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På en presseskonferanse klokka 13 i dag ble det klart at halvparten av menneskene som har vært evakuert etter rasulykken onsdag får flytte hjem i ettermiddag klokka 16. Beboere i 61 evakuerte bygninger kan flytte hjem, mens de som bor i de om lag 50 bygningene som ligger nærmest Fjelltunvegen 31 ikke får returnere.

- 319 personer får returnere til sine boliger, mens 296 fortsatt er evakuert. Alle som har registrert seg hos oss mottar en sms om at de kan henvende seg til kommunen eller politiet og få beskjed om deres adresse fortsatt er i evakueringssonen, sier sekssjonsjef Flatland i kommunen.

Han presiserer at det opprettholdes en stor evakueringssone rundt rasstedet. Politiet vil ha poster i alle kryss for å ha kontroll på området. De vil også sikre området med gjerde.

Det er beboere i 61 bygninger som kan vende tilbake til sine hjem etter klokken 16 i dag. Dette gjelder beboere utenfor følgende område:

• Vest for Fagervikgata

• Sør For Borgundvegen

• Fra og med Borgundvegen 87 og videre østover

• Sørsiden av Fjellgata fra og med nr 89

SIKKERHETSSONE: Nesten 300 personer må fortsatt holde seg unna boligene sine som ligger utsatt til etter raset i Fjellvegen 31. Foto: Scanpix
SIKKERHETSSONE: Nesten 300 personer må fortsatt holde seg unna boligene sine som ligger utsatt til etter raset i Fjellvegen 31. Foto: Scanpix Vis mer

• Nordsiden av Fjellgata fra og med nr 75

• Fra og med Fjelltunvegen 37 og videre østover

• Kneiken og nordover

Boenheter innenfor dette området vil fortsatt være evakuert. Dette omfatter ca 50 bygninger som ligger nærmest Fjelltunvegen 31.

• Se den fullstendige adresselista på Ålesund kommunes nettside.

Må tenke på sikkerheten

Politimester Arne Karoliussen forteller at i tillegg til å frigi deler av de evakuerte boligene, jobber innsatsstyrken med å få nøytralisert gasstanken og å utrede hvordan og når de kan få de savnede ut fra den sammenraste boligblokken.

- Å få de savnede ut er en prioritert oppgave som vi jobber med parallelt med det andre arbeidet. Vi legger planer for dette så snart vi har muligheten til å få vurdert hvordan vi kan gå inn i bygget, sier Karoliussen.

Brannsjefen forteller at situasjonen er stabil, at flammen i tanken er slukket, men at det fortsatt er eksplosjonsfare fordi det gjenstår noe gass i tanken.

- Vi vet vi har gass inne i bygget i kjelleretasjen og jobber med hvilken fremgangsmåte vi skal bruke for å løse dette. Vi kan sage oss gjennom grunnmuren eller eventuelt tilføre annen gass for å nøytralisere propanen. Vi har hele tiden en løpende dialog med ekspertgruppa om bygget, stabiliteten og sikkerheten for våre mannskaper, sier Geir Thorsen.