HAR HALVE NORGE MED SEG: Halve Norge sympatiserer med bøndene, men én av tre mener det var uklokt av bøndene å bryte jordbruksforhandlingene med regjeringen, ifølge en måling Sentio har utført for Nationen.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HAR HALVE NORGE MED SEG: Halve Norge sympatiserer med bøndene, men én av tre mener det var uklokt av bøndene å bryte jordbruksforhandlingene med regjeringen, ifølge en måling Sentio har utført for Nationen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Halvparten føler med bøndene

Men én av tre mener det var uklokt av bøndene å bryte jordbruksforhandlingene med regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halve Norge sympatiserer med bøndene, men én av tre mener det var uklokt av bøndene å bryte jordbruksforhandlingene med regjeringen, ifølge en måling Sentio har utført for Nationen.

I undersøkelsen gjennomført av Sentio for Nationen svarer 49 prosent av de spurte at de har mest sympati med bøndene, mens 23 prosent sympatiserer mest med landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp).

Selv om flertallet later til å være på bøndenes side dersom alternativet er Listhaug, viser meningsmålingen samtidig at hele 36 prosent mener det var uklokt av bondelederne å bryte forhandlingene. 29 prosent synes det var en klok beslutning.

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag brøt jordbruksforhandlingene med staten for en drøy uke siden.

(NTB)