Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halvparten har Facebook-forbud på jobb

Ni av ti arbeidsgivere i USA regulerer bruken av sosiale medier.

IKKE LOV FOR MANGE: Over halvparten av arbeidstakerne i USA har forbud mot å bruke Facebook på jobb, viser en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: AP/SCANPIX
IKKE LOV FOR MANGE: Over halvparten av arbeidstakerne i USA har forbud mot å bruke Facebook på jobb, viser en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Hvor mye bruker du egentlig Facebook eller Twitter mens du er på jobb? I USA har rundt halvparten av arbeidsplassene sagt nei til nettopp dette, viser en ny undersøkelse.

Undersøkelsen viser at over halvparten av amerikanske selskaper gir sine ansatte forbud mot å bruke sosiale nettsider som Facebook, MySpace og Twitter på jobb, skriver blant andre nyhetsbyrået AFP.

Ingen hindringer hos en av ti
Sjefene for 1400 selskaper ble spurt ut om hvilke sosiale nettverkssider deres ansatte ikke får lov til å benytte seg av i arbeidstida. 54 prosent sier at arbeiderne har et fullstendig forbud mot dette på jobb.

19 prosent sier at ansatte får lov til å besøke sosiale nettverk kun som et verktøy i jobben, mens 16 prosent sier at de tillater begrenset personlig bruk av slike nettsider.

Bare ett av ti av selskapene som ble spurt, sier at de ikke har lagt noen restriksjoner på bruken av Facebook og Twitter.

- Også gode verktøy
Undersøkelsen er gjort for det uavhengige analyseselskapet Robert Half Technology. Direktøren for selskapet, Dave Wilmer, sier at han forstår at slike nettsider kan ta oppmerksomheten vekk fra jobben.

- Men for noen kan disse sidene brukes som effektive verktøy på jobben, noe som kan være grunnen til at om lag ett av fem selskaper tillater at de brukes til jobbrelaterte aktiviteter, sier Wilmer.

Dette er ikke den eneste studien som viser en lignende utvikling, ifølge sosiale medier-bloggen Mashable. En studie fra ScanSafe viser et enda høyere antatt selskaper som blokkerer Facebook og Twitter, og mener dette er en økende trend.

Også andre funn kan tyde på at Facebook og Twitter kan være bra for arbeidet ditt; en australsk undersøkelse gjennomført i vår kom fram til at Twitter og surfing på nettaviser gjør deg mer produktiv på jobb.

Sagt opp på grunn av Facebook
Mashable skriver også at sikkerhetsselskapet ProofPoint har gjort en undersøkelse som viser at 17 prosent av selskapene har problemer med ansattes bruk av sosiale medier.

Samtidig har åtte prosent av selskapene rapportert at de har gitt noen sparken fra jobben for hvordan de har oppført seg på for eksempel Facebook.

Andre funn viser blant annet at 15 prosent har gitt ansatte en advarsel etter brudd på selskapets regler for deling av multimediainnhold, mens 17 prosent har gitt advarsel for å ikke ha fulgt regler for blogging.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media