Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halvparten har svekket tillit til Kraby

Dårlig start for barneombudet. Spørreundersøkelse eksklusivt for Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tilliten til barneombud Ida Hjort Kraby er svekket som følge av bråket rundt ansettelsen av henne. Det er blant konklusjonene i en fersk spørreundersøkelse InFact har utført for Dagbladet.

Undersøkelsen er tatt opp i kveld blant et representativt utvalg på 1037 personer over 18 år, og har en feilmargin på +/-3,1 prosent.

Spørsmålene ble stilt før det ble klart at Ramin-Osmundsen blir sittende som barne- og likestillingsminister.

Nesten halvparten

48,9 prosent svarer ja på spørsmålet om tilliten til Kraby er svekket på grunn av saken. 31,1 prosent svarer at saken ikke har påvirket tilliten, mens 15,1 prosent ikke har noen bestemt oppfatning. Bare 4,9 prosent har større tillit til henne nå enn før alt rabalderet.

Folket er mer delt i spørsmålet om hvordan statsminister Stoltenberg har håndtert saken. 21,6 prosent synes han har håndtert saken svært dårlig, 30,1 prosent synes håndteringen har vært ganske dårlig, mens 31,8 prosent ikke har noen spesiell mening om det.

12,3 prosent synes han har håndtert barneombudssaken godt, mens bare 4,3 prosent synes han har gjort det svært godt.

Et klart flertall mener at ansvaret for å utnevne barneombud bør tilligge Stortinget og ikke regjeringen, 57,2 prosent. 20,3 prosent vil beholde ordningen som den er i dag, mens 22,5 prosent ikke har noen bestemt oppfatning.

KOM SKJEVT UT: Ida Hjort Kraby kunne knapt fått en verre start på sitt nye virke som barneombud; nær halvparten av de spurte i en Dagblad-eksklusiv spørreundersøkelse svarer at tilliten til henne er svekket som følge av alt bråket rundt ansettelsen. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
KOM SKJEVT UT: Ida Hjort Kraby kunne knapt fått en verre start på sitt nye virke som barneombud; nær halvparten av de spurte i en Dagblad-eksklusiv spørreundersøkelse svarer at tilliten til henne er svekket som følge av alt bråket rundt ansettelsen. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Delt om media

Folket er også delt i synet på medias dekning av saken. 50,4 prosent synes dekningen har vært bra, mens 40,4 prosent synes pressen har blåst opp saken unødvendig. 9,1 prosent har ikke noen mening om spørsmålet.

Menn er generelt litt mer negative til så vel Kraby som Stoltenberg og media enn kvinner. Personer som stemmer rødgrønt, er generelt mer positive til barneombudet og Stoltenberg enn folk som stemmer på opposisjonspartiene.

image: Halvparten har svekket tillit til Kraby
REDEGJORDE: Manuela Ramin-Osmundsen og statsminister Jens Stoltenberg redegjorde for regjeringens holdning i barneombudssaken i kveld. Det er nå klart at Ramin-Osmundsen blir sittende, det samme gjelder barneombud Kraby.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media