Halvparten overlevde flystyrt

Redningsmannskapene fant rundt 50 i live etter styrten i Nigeria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bellview Air-flyet var på vei fra Lagos til hovedstaden Abuja med 108 passasjerer ombord i tillegg til seks ansatte, og forsvant fra radaren kort tid etter at det tok av ved elleve-tiden i går kveld.

Piloten på ulykkesflyet sendte umiddelbart ut nødsignal, men flyet rakk å tilbakelegge 500 kilometer før det traff bakken.

Det tok derfor hjelpemannskapene nesten tolv timer å finne vraket.

Da var ifølge Reuters minst 50 personer i live.


Lokale kilder melder at flyet, av typen Boeing 737, var på vei utover Atlanterhavet da det begynte å sende nødanrop. Det er vanlig at flyene flyr ut over havet før de runder inn mot land på innenriksflygningene fra Lagos.

Nigeriansk politi meldte til BBC at flyet ikke hadde store skader da det ble funnet, men de er forsiktige med å gi flere detaljer.

Det er ukjent hva som var årsaken til styrten, og representanter for flyplassen i Lagos kunne ikke utelukke at det dreide seg om en kapring. Men i følge flere anonyme kilder som uttaler seg til nyhetsbyråene, skal piloten ha varslet om tekniske feil.

En av den nigerianske presidentens rådgivere skal ha vært ombord, men hans identitet er ikke kjent. Også flere høytstående nigerianere skal ha vært ombord, blant dem en general i hæren.

Nasjonaliteten til de andre passasjerene er ikke kjent, men flyet fulgte en innenriks rute i Nigeria. Norsk UD sier til NRK radio at det ikke skal ha vært nordmenn om bord.

Pårørende samlet seg ved flyplassen i Abuja i påvente av nyheter. Ennå er ingen mennesker bekreftet omkommet.

Flykrasjet er det 38. i Nigeria siden 1960, ifølge landets egen luftfartsadministrasjon, og totalt 1133 har mistet livet. Bellview Air, som startet sine flyvninger for ti år siden, skal ikke ha opplevd havari før.

Ulykken er den største i Nigeria siden 2002, da et fly gikk ned i en forstad av byen Kano med 140 personer ombord.

DØDSFLY: Det var et fly av denne typen, Boeing 737, som gikk ned kort tid etter takeoff fra Lagos.
ENGSTELIG: En nigeriansk mann fortviler etter nyheten om at hans venn var ombord flyet som gikk ned i Nigeria i går kveld.