Corona

Halvparten testet positivt

Over halvparten av de reisende på et fly fra Kina til Italia testet positivt for corona.

SMITTEUTBRUDD: Totalt 97 passasjerer på to fly fra Kina til Italia testet positivt for corona på flyplassen i Milano. Foto: Damien Meyer / AFP / NTB
SMITTEUTBRUDD: Totalt 97 passasjerer på to fly fra Kina til Italia testet positivt for corona på flyplassen i Milano. Foto: Damien Meyer / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da to fly fra Kina landet i Milano denne uka testet 38 prosent av passasjerene på det ene flyet og 52 prosent på det andre, positivt for corona. Det skriver Sky News.

Kina har nylig lettet på coronarestriksjoner etter tre år med strenge tiltak. Fra 8. januar trenger ikke lenger innreisende i Kina å gå i karantene, og reiseglade kinesere kan endelig bevege seg utenfor landegrensene.

Det til tross for omfattende smittespredning i landet.

Professorer ved University of Hongkong anslår at gjenåpningen kan resultere opptil 648 dødsfall per million mennesker.

Statsansatt og infeksjonsmedisiner Wu Zunyou har tidligere uttalt til BBC at stigningen av smittetilfeller trolig vil vare til midten av januar mens en ny bølge vil komme på slutten av januar.

Da starter den kinesiske nyttårsfeiringen og lang ferie for mange av landets innbyggere. Det forventes da at reiseklare kinesere vil feriere over store deler av verden når landet endelig har lettet på restriksjonene.

Italia er et av flere land som har innført krav om testing på grensen for reisende fra Kina, da det den siste tiden har blitt meldt om omfattende smittespredning i landet.

Også USA, India, Japan og Taiwan har innført lignende coronatiltak for kinesiske turister.

Slike restriksjoner vil ikke bli aktuelt i Norge, forteller fagdirektør i FHI, Preben Aavitsland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer