Halvparten tror ikke terrorberedskapen er bedre

Én av fire tror ikke at politiet er i stand til å endre seg.

 UENIG:  46 prosent av de spurte tror politiet klarer det, men én av fire tror ikke at politiet er i stand til å endre seg. Justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap) mener at beredskapen er betraktelig styrket siden 22. juli. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
UENIG: 46 prosent av de spurte tror politiet klarer det, men én av fire tror ikke at politiet er i stand til å endre seg. Justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap) mener at beredskapen er betraktelig styrket siden 22. juli. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I undersøkelsen, som Respons Analyse har gjort for Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen, ble folk også spurt om de tror at politiet klarer å gjøre endringer som vil bedre politiets organisasjon og ledelse.

46 prosent av de spurte tror politiet klarer det, men én av fire tror ikke at politiet er i stand til å endre seg.

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap) er uenig med halvparten av befolkningen. Beredskapen er helt klart blitt styrket etter 22. juli 2011, mener hun. Derimot er det fortsatt mye som mangler før politiet fungerer som det skal, legger hun til.

- Det er definitivt rom for effektivisering av politidriften i Norge. Det er ganske opplagt, sier Faremo.

Hun viser til politianalyseutvalgets rapport som ble lagt fram i juni. Rapporten peker på manglende styring og sviktende bemanning, og den hevder at politiets evne til å tenke nytt og til å tilpasse seg samfunnet har vært svak.

- Måten politiet er organisert på i dag er til hinder for en effektiv pengebruk, sier Faremo.

(NTB)