Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halvparten vil at soldatene skal bli i Afghanistan

Klassekampen-undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvparten av de spurte ønsker at de norske soldatene bør bli værende i Afghanistan, viser en meningsmåling som Sentio har gjort for Klassekampen.

Målingen viser at folk har blitt mer positive i synet på Afghanistan-oppdraget. For tre måneder siden mente 48 prosent at soldatene måtte hentes hjem, mens 38 prosent sa at soldatene burde bli i Afghanistan. Nå sier 49 prosent at soldatene bør bli, mens 39 prosent vil ha dem hjem.

Bare Rødt- og SV-velgerne har blitt mer kritiske til norsk deltakelse, ifølge målingen. Menn er mest positive til soldatenes tilstedeværelse i Afghanistan, men kvinnene har også begynt å endre mening i saken.

Seks av ti menn mener soldatene bør bli i Afghanistan, mens fem av ti mente det samme for tre måneder siden. To av ti kvinner sa ja til oppdraget i november, men nå sier nesten fire av ti kvinner at de norske styrkene bør bli.

(NTB)

PÅ OPPDRAG: Norske Isaf-styrker på patrulje i Kabul i mai 2005. Foto: SHAH MARAI/AFP/SCANPIX
PÅ OPPDRAG: Norske Isaf-styrker på patrulje i Kabul i mai 2005. Foto: SHAH MARAI/AFP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media