Nærmere halvparten av velgerne vil ha Erna Solberg (H) som statsminister, og det er først og fremst mannlige velgere som ønsker regjeringsskifte.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Nærmere halvparten av velgerne vil ha Erna Solberg (H) som statsminister, og det er først og fremst mannlige velgere som ønsker regjeringsskifte. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Halvparten vil ha Erna som statsminister

Først og fremst mannlige velgere som ønsker regjeringsskifte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere halvparten av velgerne vil ha Erna Solberg (H) som statsminister, og det er først og fremst mannlige velgere som ønsker regjeringsskifte.

Høyrelederen får støtte fra 48,9 prosent av de spurte i en meningsmåling InFact har utført for VG.

42,9 prosent ønsker at Jens Stoltenberg (Ap) skal fortsette som statsminister, mens 8,2 prosent sier at de ikke har gjort seg opp noen mening.

Blant kvinnelige velgere er det dødt løp mellom Jens og Erna, som får henholdsvis 45,5 og 45,6 prosent oppslutning.

Blant mannlige velgere sliter Jens derimot mer og må nøye seg med 40,2 prosent, mens 52,4 prosent sier at de vil ha Erna i statsministerstolen.

Valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU tror likevel at valgkampen kan bli jevn.

- Det er ingen tvil om at Erna Solberg vinner i denne målingen. Men valgkampen skifter gjerne modus underveis og går inn i en fase hvor partiene må presentere sin egen politikk. Høyre har provosert med egen politikk allerede, så det kan fort bli mye jevnere, sier han.

(NTB)