Halvparten vil ha innstramming av asylpolitikken

Færre mener at innvandrere bidrar positivt i arbeidslivet.

VIL HA STRENGERE ASYLPOLITIKK: Nærmere 50 prosent ønsker en innstramming av asylpolitikken, ifølge en undersøkelse fra SSB. 
Arkivfoto: SCANPIX
VIL HA STRENGERE ASYLPOLITIKK: Nærmere 50 prosent ønsker en innstramming av asylpolitikken, ifølge en undersøkelse fra SSB. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Nordmennenes holdninger til innvandrere har på flere områder blitt mer negative det siste året, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Nesten halvparten av de spurte i den landsomfattende undersøkelsen ønsker en innstramming av dagens asylpolitikk.

Andelen som mener at det bør blir vanskeligere for flyktninger og asylsøkere å få opphold i Norge, økte med elleve prosent sammenliknet med fjoråret.

Større mediefokusDataene til undersøkelsen ble samlet inn i juli i år da det var mye fokus på nettopp de høye asyltallene i Norge.

Denne bevisstheten kan ha bidratt til at flere nå ønsker en innstramming, tror Stein Blom, forsker ved SSB og ansvarlig for årets statistikk om holdninger til innvandrere og innvandring.

- Spørsmålet er formulert slik at man blir bedt om å svare i forhold til hvordan man selv oppfatter asylsituasjonen. Det har vært såpass mye om dette i media at folk flest har fått inntrykk av at det er ganske høy asyltilstrømning, sier Blom og fortsetter:

- Man blir fort bekymret når man hører om det. Da kommer det et ønske å justere tilbake til det nivået som var for et par år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer