Halvparten vil stenge kranene tidligere

Meningsmåling viser at mange ønsker at kranene stenger tidligere i Oslo.

VIL HA GRENSER:  Arbeiderpartiets Jan Bøhler tror folk vil ha strengere grenser i et kaotisk Oslo-sentrum. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn SCANPIX
VIL HA GRENSER: Arbeiderpartiets Jan Bøhler tror folk vil ha strengere grenser i et kaotisk Oslo-sentrum. Foto: Bjørn Sigurdsøn SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Halvparten av dem som er spurt i en meningsmåling, ønsker at alkoholserveringen stanser tidligere for å redusere fyll og bråk i Oslo.

Et klar flertall av dem over 45 mener at skjenkingen må stanses før klokka 03, slik det er nå, mens bare 20 prosent av de unge under 30 vil ha tidligere stenging, viser målingen til Aften.

Alt i alt vil 49 prosent ha tidligere stengning. 29 prosent synes det er bra som det er, 10 prosent vil ha enda senere stengning, og 12 prosent har ingen mening.

Stadig mer bråk, fyll og vold i sentrum av Oslo i helgene, ikke minst i julebordssesongen, har ført til debatt om skjenkepolitikken i byen.

En rekke politikere, blant dem statsminister Jens Stoltenberg og Oslo-politikeren Jan Bøhler, har gått inn for strengere skjenkeregler.

Bøhler mener at meningsmålingen viser at stemningen har snudd og at folk vil ha grenser i et sentrum som er blitt kaotisk.

- Det er en stemning som har snudd. På 90-tallet forbandt man sen skjenking med frihet. Men en banal frihetsoppfatning som går ut over fellesskapet og skaper utrygghet, tror jeg tilhører fortiden, sier han.

(NTB)

 

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer