VIL HA GRENSER: Arbeiderpartiets Jan Bøhler mener folk vil ha grenser i et kaotisk Oslo-sentrum.
Foto: Bjørn Sigurdsøn SCANPIX
VIL HA GRENSER: Arbeiderpartiets Jan Bøhler mener folk vil ha grenser i et kaotisk Oslo-sentrum. Foto: Bjørn Sigurdsøn SCANPIXVis mer

Halvparten vil stenge kranene tidligere

Meningsmåling viser at mange ønsker at kranene stenger tidligere i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Halvparten av dem som er spurt i en meningsmåling, ønsker at alkoholserveringen stanser tidligere for å redusere fyll og bråk i Oslo.

Et klar flertall av dem over 45 mener at skjenkingen må stanses før klokka 03, slik det er nå, mens bare 20 prosent av de unge under 30 vil ha tidligere stenging, viser målingen til Aften.

Alt i alt vil 49 prosent ha tidligere stengning. 29 prosent synes det er bra som det er, 10 prosent vil ha enda senere stengning, og 12 prosent har ingen mening.

Stadig mer bråk, fyll og vold i sentrum av Oslo i helgene, ikke minst i julebordssesongen, har ført til debatt om skjenkepolitikken i byen.

En rekke politikere, blant dem statsminister Jens Stoltenberg og Oslo-politikeren Jan Bøhler, har gått inn for strengere skjenkeregler.

Bøhler mener at meningsmålingen viser at stemningen har snudd og at folk vil ha grenser i et sentrum som er blitt kaotisk.

- Det er en stemning som har snudd. På 90-tallet forbandt man sen skjenking med frihet. Men en banal frihetsoppfatning som går ut over fellesskapet og skaper utrygghet, tror jeg tilhører fortiden, sier han.

(NTB)