Halvt innsyn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LO-sekretariatet har vedtatt å gi tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla og hennes advokat Harald Stabell innsyn i dokumenter som har ligget til grunn for Fougner-utvalgets rapport. Det dreier seg om rapporten fra konsulentene i Right Management, og rapporten fra de psykiatrisk sakkyndige. Partene hadde innsyn i disse dokumentene under Fougner-utvalgets arbeid, da en annen advokat representerte Valla. Fornyet innsyn gis på samme vilkår som under utvalgets arbeid, det vil si adgang til gjennomlesning og mot at det undertegnes taushetserklæring.

Dette kan virke både upraktisk, omstendelig og prinsipielt merkverdig. Enten gir man innsyn, eller så gir man det ikke. LO-sekretariatet mener imidlertid det er nødvendig å gjøre det på denne måten for å ivareta hensynet til de løfter som ble gitt om anonymitet og som var en forutsetning for at de ansatte ville medvirke til å belyse saken for utvalget. Like fullt er det noe halvveis over åpenheten, for ikke å snakke om tilliten til den avgåtte lederen og hennes advokat, som her uttrykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer