Halvveis til Soria Moria

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er i dag to år siden Jens Stoltenberg kunne presentere sin rødgrønne regjering. Dermed er det fireårige løpet fram mot neste stortingsvalg halvgått. I praksis er regjeringen allerede langt inne i sitt tredje år, ettersom statsbudsjettet for 2008 er lagt fram og ettersom det siste året vil bli preget av det forestående valget i 2009. Regjeringspartiene har flertall bak seg i Stortinget, og har hatt bedre forutsetninger enn noen regjering på over tjue år for å gjennomføre sin politikk. Den er formulert i den ambisiøse Soria Moria-erklæringen. Det er mot denne regjeringens innsats nødvendigvis vil bli målt.

Regjeringen har som erklært mål å endre politikkens innhold (i forhold til den forrige regjeringen) og skape mer rettferdighet og mer fellesskap. Ved å bytte ut gitte og lovede skattelettelser med mer penger til kommunene og økt offentlig velferdsproduksjon har den sine ord langt på vei i behold. Det er blitt nesten 10 000 flere hender i eldreomsorgen. Det er blitt nesten full barnehagedekning. Og sykehusene har fått mer penger, men ikke nok til å unngå fortsatte underskudd. Kursen er endret. De fleste målene er mulige å nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer