NY KONTROVERS: Johnny Wæhler fra Hamar Frp får ikke støtte fra sin lokallagsleder for publiseringen av et bilde av Stoltenberg klippet sammen med massedrapsmannen Anders Behring Breivik som han har lagt til på sin Facebook-side. Foto: Jens Erik Jensrud/Hamar Arbeiderblad
NY KONTROVERS: Johnny Wæhler fra Hamar Frp får ikke støtte fra sin lokallagsleder for publiseringen av et bilde av Stoltenberg klippet sammen med massedrapsmannen Anders Behring Breivik som han har lagt til på sin Facebook-side. Foto: Jens Erik Jensrud/Hamar ArbeiderbladVis mer

Hamar Frp ønsker å ekskludere Wæhler etter uttalelser om 22. juli

La ut bilde av Stoltenberg og Breivik under tittelen «En landssviker og en folkemorder!».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I høst sjokkerte Hamar-politiker Johnny Wæhler fra Fremskrittspartiet (Frp) ved å kalle Arbeiderpartiet for medskyldig i massedrapene 22. juli.

På mandag la han ut en lenke til et bilde av Jens Stoltenberg og Anders Behring Breivik med overskriften «En landssviker og en folkemorder!» på sin Facebook-side.

- Tung dag I dag har Hamar Frp behandlet saken, og de har oppøyst Hedmark Frp om at Wæhler har brutt en av Frps vedtekter, og at konsekvensen burde være at han må ut av partiet.

- Det er en tung sak for oss i styret i Hamar Frp, vi føler med de som har blitt rammet av hendelsen og vi føler for Wæhler og den situasjonen han har havnet i, sier Tom Hågensen, leder i Hamar Frp, til Dagbladet.

Prosessen videre er at Hedmark Frp skal vurdere Wæhlers opptreden, og om de også mener at han har brutt vedtektene. Om de støtter det Hamar Frp kom fram til kan konsekvensen bli at Wæhler må ut av partiet, om han ikke anker avgjørelsen.

Utmelding Hågensen henviser til paragraf 3 i Frps vedtekter, der det står:

«Medlemmer som gjennom sin utmelding eller offentlig handling søker å skade partiet, partiets tillitsvalgte eller folkevalgtes omdømme, anses som aktivt utmeldt.»

- Vi har hele tiden vært i dialog med Frp sentralt og med fylkesstyret, men de har ikke kommet med råd direkte mot hvilken avgjørelse vi skulle ta. Vi har behandlet saken ut i fra våre synspunkter og Frps vedtekter, sier Hågensen, som understreker at de har forsøkt å være så ryddige som mulig i denne prosessen.

Varamedlem Wæhler sluttet i november i fjor som lokalstyremedlem i Frp, men er fortsatt varamedlem for Frp i deres kommunestyregruppe i Hamar.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Johnny Wæhler i dag, men han har tidligere uttalt til Østlendingen at han ikke synes at bildet han la ut er over streken.

- Jeg har bare videformidlet en lenke som allerede lå ute på Facebook. Alle er enige i at Anders Behring Breivik er en folkemorder. I mine øyne har Jens Stoltenberg og Ap sviktet landet i en rekke politiske saker. Både når det gjelder sjukehus, eldreomsorg og nå sist kreftgarantien som ikke blir fulgt opp, sa han.

Det er ikke Wæhler som har laget bildet han delte på Facebook. Vedommende som har laget det sier til Dagbladet at bildet ikke var ment for å framstille Jens Stoltenberg som en folkemorder.

- Det er ment som en debatt om at Stoltenberg svikter folket når han lar en person gå i fengsel, mens andre som truer folket får gå fri, hevder hun.

FRA FACEBOOK: Dette er ikke over streken mener Johnny Wæhler. Faksimile: Facebook
FRA FACEBOOK: Dette er ikke over streken mener Johnny Wæhler. Faksimile: Facebook Vis mer