Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamar venter i spenning

Den foreløpige obduksjonsrapporten er ikke klar ennå, og både familie og politi avventer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet.no): Politiet håper at den foreløpige obduksjonsrapporten skal komme midt på dagen i dag, men den er ikke oversendt fra Rettsmedisinsk institutt i Oslo ennå. Det er knyttet stor spenning til om den kan kaste nytt lys over forsvinningssaken på Hamar.

Ifølge politiet er det etter alt å dømme Tone Engelund (23) som ble funnet på tre og en halv meters dyp i båthavna ved Skibladner-brygga i går. De kan derimot ikke si dette med sikkerhet, før rettsmedisinerne har undersøkt liket.

Men det skal være en yngre kvinne, og den andre kvinnen som er savnet i Hamar-området er 39 år gammel.

- Ingen synlige skader

Den foreløpige obduksjonsrapporten kan muligens også fortelle noe om hva som eventuelt har tilstøtt den omkomne, men ifølge VG skal personen som ble hentet opp av vannet ikke ha synlige skader.

Etter det Dagbladet.no får opplyst vil de tekniske etterforskerne fra Kripos avvente svarene fra Oslo, før de fortsetter med jakten på spor i funnområdet. Et stort område rundt brygga var sperret av. Men i 13-tida i dag fjernet politiet en del av sperringene. Nå er bare et lite område nær selve funnstedet avsperret.

Politiet jobber derimot fortsatt på den taktiske siden av etterforskningen, blant annet med å kartlegge hvem som befant seg på utestedet Docile natt til søndag. Engelund var en kort tur innom der, før hun ble sett gående sammen med en mann ned Kirkegata - noe som blir i retning av Skiblader-brygga.

Når politiet får den foreløpige rapporten fra Rettsmedisinsk institutt i Oslo vil trolig familien til Tone Engelund bli underrettet først, uavhengig om det er henne eller ikke, før pressen blir varslet.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer når politiet går ut med resultatene.

Tone-forsvinningen

  • Tone Engelund (23) ble meldt savnet søndag kveld, etter at hun ikke kom som avtalt til en familiesamkomst på Løten. Natt til søndag var hun på byen i Hamar, sammen med kolleger.
  • Hun glemte igjen lommeboka på utestedet Stalloftet i Stallgården, og en kamerat

    av henne hadde veska hennes med mobiltelefon og nøkler da hun forsvant.

  • Et vitne har sett henne gå sammen med en mann i tidsrommet klokka 02.30. Hun gikk da ned Kirkegata, fra utestedet Docile. Politiet etterlyser nå denne mannen. Han er i 25-årsalderen, 1,85 meter høy, slank, har mørkt kortklipt hår og er av nordisk utseende. Han hadde på seg hvitflekkede olabukser, ei hvit skjorte, sort dressjakke og sorte sko.
  • Engelund hadde på seg olabukser, ei svart jakke og sorte, spisse støvletter. Hun er slank, har kort sort hår og blå øyne
  • Kvinnen som ble funnet i Mjøsa i går obduseres i dag ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo. En foreløpig rapport kan komme når politiet holder pressekonferanse kl. 15 i ettermiddag. Dagbladet.no følger den direkte.
  • Vitner bes ta kontakt med politiet på 62539000
  • Tips Dagbladet.no

FUNNSTED:Torsdag ble en kvinne funnet død her ved Skibladnerbrygga i Hamar. I dag får politiet svar på om deg er den savnede Tone Engelund (23) det er snakk om.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media