Hamas: - Aksepter kravene, eller forvent en langvarig krig

Forhandlingene i Egypt står i stampe.

MASSIVE ØDELEGGELSER:  To palestinske menn skuer ut over det som en gang var et nabolag: Al-Shaas, som ligger i den nordlige delen av Gaza, nærmest den israelske grensepasseringen Erez. Rundt 10 000 palestinske hjem ble ødelagt under sommerens kamper mellom Israel og Hamas. Foto: Roberto Schmidt/Afp/Scanpix
MASSIVE ØDELEGGELSER: To palestinske menn skuer ut over det som en gang var et nabolag: Al-Shaas, som ligger i den nordlige delen av Gaza, nærmest den israelske grensepasseringen Erez. Rundt 10 000 palestinske hjem ble ødelagt under sommerens kamper mellom Israel og Hamas. Foto: Roberto Schmidt/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Israelske og palestinske forhandlere er nå i Kairo for å forsøke å bli enige om en våpenhvile, men partene sliter med å bli enige. Hamas' utenrikssjef, Osama Hamdan, skriver følgende på sin Facebook-side i kveld:

«Israel må akseptere kravene til det palestinske folket, ellers vil det bli en lang utmattelseskrig», er Hamdans ord.

Skjær i sjøen Medlemmer av både Hamas og Islamsk Jihad sier at forhandlingsforslaget de nå har mottat ikke møter deres krav, ifølge israelske Ynet. Det palestinske forhandlingsmedlemmet Bassam Salhi sier at partene har gjort framskritt i samtalene, men at det ikke er mer enn 50 prosents sjanse på at partene klarer å bli enige. 

Det egyptiske forslaget binder både israelerne og palestinerne til å ikke begå noen handlinger mot motparten, verken fra «sjø, luft eller land». Palestinerne må også forplikte seg til ikke å bygge tunneller inn i Israel. Men det er mange skjær i sjøen før partene skal klare å bli enige. Ifølge forslaget skal Israel måtte godta en palestinsk samlingsregjering med både Hamas og Fatah. Ikke mye tyder på at israelerne er villige til å godta en samlingsregjering. Avtalen skal også tillate at «varer sendes mellom Vestbredden og Gaza», melder Haaretz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer