- BÅDE GAZA OG VESTBREDDEN:  Hamas-leder Ismail Haniyeah akseptererer ikke noe soloutpill fra sin politiske rival Mahmoub Abbas om nytt palestinsk valg.  Her gjenåpner Haniyeah i august en fotballbane som ble ødelagt av israelske raketter tidligere i år.  Foto: MOHAMMED ABED, AFP/SCANPIX.
- BÅDE GAZA OG VESTBREDDEN: Hamas-leder Ismail Haniyeah akseptererer ikke noe soloutpill fra sin politiske rival Mahmoub Abbas om nytt palestinsk valg. Her gjenåpner Haniyeah i august en fotballbane som ble ødelagt av israelske raketter tidligere i år. Foto: MOHAMMED ABED, AFP/SCANPIX.Vis mer

Hamas advarer mot valg

- En nasjonal forbrytelse å splitte Gaza og Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke opp til president Mahmoud Abbas alene å utlyse palestinske valg, mener statsminister Ismail Haniyeh i Hamas-regjeringen på Vestbredden.

Haniyeh snakket under et kveldsmåltid i forbindelse med ramadan i Gaza by onsdag kveld og gjorde det klart at Abbas ikke kan ta avgjørelsen om å utlyse presidentvalg og valg på ny nasjonalforsamling på egen hånd, melder Al Jazeera.

- Det må være palestinsk enighet om å holde valg, og avgjørelsen skal ikke tas av utenforstående, fastslo Haniyeh.


- Valg er hinder

Han la til at valgene fremdeles er det viktigste hinderet for palestinsk dialog.

Hamas-lederen understreket at et valg uten samtykke fra hele det palestinske folk ikke vil bli vellykket, og at å avholde valg på Vestbredden og ikke på Gazastripen vil være en «nasjonal forbrytelse».

Haniyeh omtalte likevel rivalene i Fatah som brødre og tok til orde for å bilegge de årelange stridighetene mellom partiene. (NTB).