Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas avviser FN-resolusjonen

- Passer ikke oss.

KAMPENE VIL FORTSETTE: En kvinne tar med seg noen eiendeler etter at flyktningeleiren i Rafah ble bombet. Foto: AP Photo/Khaled Omar/Scanpix
KAMPENE VIL FORTSETTE: En kvinne tar med seg noen eiendeler etter at flyktningeleiren i Rafah ble bombet. Foto: AP Photo/Khaled Omar/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere Hamas-representanter avviser FN-resolusjonen som krever våpenhvile på Gazastripen.

- Denne resolusjonen passer oss ikke fordi den ikke er i det palestinske folks interesse, sier Raafat Morra, en Hamas-tjenestemann i Libanon.

En Hamas-leder på Gazastripen sier de ikke føler seg bundet av FN-resolusjonen som ble vedtatt torsdag.

- Selv om vi er den viktigste parten på bakken i Gaza, ble vi ikke konsultert om denne resolusjonen og de har ikke tatt hensyn til vår visjon og interessene til vårt folk, sier Ayman Taha.

Hamas-talsmannen Sami Abu Zuhri ga lignende uttalelser til TV-stasjonen Al Jazeera fredag.

- Hamas-bevegelsen mener ikke kampen er over som følge av denne resolusjonen, spesielt etter at aggresjonen i Gaza fortsatte etter at resolusjonen ble vedtatt, sier Abu Zuhri.

Hamas har avfyrt 15 raketter mot Israel fredag.

Abu Zuhri opplyste at en Hamas-delegasjon vil reise til Kairo lørdag, når Egypts president Hosni Mubarak skal diskutere en våpenhvileplan med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling