Hamas avviser FN-resolusjonen

- Passer ikke oss.

<strong>KAMPENE VIL FORTSETTE:</strong> En kvinne tar med seg noen eiendeler etter at flyktningeleiren i Rafah ble bombet. Foto: AP Photo/Khaled Omar/Scanpix
KAMPENE VIL FORTSETTE: En kvinne tar med seg noen eiendeler etter at flyktningeleiren i Rafah ble bombet. Foto: AP Photo/Khaled Omar/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere Hamas-representanter avviser FN-resolusjonen som krever våpenhvile på Gazastripen.

- Denne resolusjonen passer oss ikke fordi den ikke er i det palestinske folks interesse, sier Raafat Morra, en Hamas-tjenestemann i Libanon.

En Hamas-leder på Gazastripen sier de ikke føler seg bundet av FN-resolusjonen som ble vedtatt torsdag.

- Selv om vi er den viktigste parten på bakken i Gaza, ble vi ikke konsultert om denne resolusjonen og de har ikke tatt hensyn til vår visjon og interessene til vårt folk, sier Ayman Taha.

Hamas-talsmannen Sami Abu Zuhri ga lignende uttalelser til TV-stasjonen Al Jazeera fredag.

- Hamas-bevegelsen mener ikke kampen er over som følge av denne resolusjonen, spesielt etter at aggresjonen i Gaza fortsatte etter at resolusjonen ble vedtatt, sier Abu Zuhri.

Hamas har avfyrt 15 raketter mot Israel fredag.

Abu Zuhri opplyste at en Hamas-delegasjon vil reise til Kairo lørdag, når Egypts president Hosni Mubarak skal diskutere en våpenhvileplan med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer