MISLYKKET VÅPENHVILE: I morges fortsatte konflikten i Israel etter at Hamas ikke ville bli med på en 24 timer lang utvidelse av den humanitære våpenhvilen. Konflikten har nå vart i 20 dager. Foto: EPA/Mohammed Saber/NTB scanpix
MISLYKKET VÅPENHVILE: I morges fortsatte konflikten i Israel etter at Hamas ikke ville bli med på en 24 timer lang utvidelse av den humanitære våpenhvilen. Konflikten har nå vart i 20 dager. Foto: EPA/Mohammed Saber/NTB scanpixVis mer

Hamas avviste våpenhvile i natt - nå ønsker de en ny

Rundt 1100 personer har mistet livet så langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Kort tid etter at Israel varslet nye angrep mot Gazastripen søndag formiddag, erklærte Hamas at de ønsker nok en våpenhvile.

Nyhetsbyrået Reuters melder at Hamas erklærer en ny humanitær våpenhvile som skal vare i ett døgn. Den starter klokken 14 lokal tid (klokken 13 norsk tid).

I går kveld besluttet den israelske regjeringen å utvide våpenhvilen til midnatt søndag, men at de militære likevel skulle fortsette å lete etter og ødelegge Hamas' tuneller.

Denne utvidelsen avviste derimot Hamas og en talsmann for Hamas uttalte at de bare ville gå med på våpenhvilen hvis de israelske stridsvognene trekkes ut fra Gaza.

- Ingen humanitær våpenhvile er gyldig uten at stridsvognene trekkes ut og at innbyggerne fritt kan returnere til sine hjem, og at sykebiler med sårede fritt kan bevege seg rundt i Gaza, sier Fawzi Barhum.

I morges gikk derfor den israelske hæren til nye angrep mot Gazastripen. Tre personer skal ha blitt drept i kampene som har foregått i morgentimene.

- To ble drept ved grensen, sentralt på Gazastripen. Tredjemann ble drept nær Khan Yunis, sør i området, opplyser den palestinske helsemyndighetens talsperson Ashraf al-Qudra kort tid etter at angrepene startet.

Fortsetter offensiven Klokka 09.15 i dag, norsk tid, skrev det israelske forsvaret (IDF) i en erklæring at de kom til å gjenoppta sine aktiviteter i lufta, på bakken og på sjøen.

Innbyggere i Gaza by meldte tidlig om lyden av tung bombing straks etter at denne erklæringen kom.

- På grunn av brudd på den humanitære avtalen, fortsetter nå hæren sin offensiv, sier Peter Lerner, talsperson for den israelske hæren, i erklæringen.

Lerner opplyser også om at det er blitt funnet flere tuneller inne på Gazastripen i natt, og at de har pågrepet medlemmer av Hamas.

206 drepte barn Kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge, Helene Sandbu Ryeng, skriver i en pressemelding i dag at det siste tallet på drepte palestinske barn på Gazastripen er 206.

Dette tallet er ifølge Ryeng ventet å stige da mange av de døde som er blitt trukket ut av ruinene ikke er kategorisert.

Ifølge al Jazeera skal minst 1 052 palestinere, mest sivile, ha blitt drept i konflikten og over 6 000 personer sårede. Blant israelerne skal 42 soldater ha mistet livet, i tillegg til tre sivile.

Demonstrasjon i Paris Flere tusen mennesker trosset i går myndighetene og deltok i en demonstrasjon i Paris mot Israels offensiv på Gazastripen.

Rundt 70 personer ble pågrepet da de støtte sammen med politiet. Det var rundt 4.000 demonstranter som samlet seg på Place de la Republique, trass i at politiet hadde nedlagt forbud og innenriksministeren ba arrangørene avlyse protesten på grunn av antisemittiske handlinger ved tidligere protester.

Flere demonstrasjoner i Frankrike mot den brutale offensiven som har kostet over 1.000 palestinske liv, har endt i sammenstøt med politiet, antisemittiske slagord og angrep mot og plyndring av jødiske butikker.

Andre steder i Frankrike var det lovlige og fredelig demonstrasjoner mot Israel. I Lyon deltok 10.000 mennesker i en marsj mot den israelske offensiven, uten at det ble registrert bråk.

Også i London var det lørdag en større demonstrasjon mot offensiven. Ifølge politiet var det 10.000 deltakere, men en fotograf fra AFP mener at langt flere var med i marsjen fra Israels ambassade til parlamentet.

DEMONSTRASJON: Enkelte demonstranter brøt ut av en fredelig demonstrasjon mot Gaza-offensiven i Paris og angrep politiet. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB scanpix
DEMONSTRASJON: Enkelte demonstranter brøt ut av en fredelig demonstrasjon mot Gaza-offensiven i Paris og angrep politiet. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB scanpix Vis mer