Hamas erklærer «Vredens dag» på Vestbredden

Etter topplederdrap og bombing av moské.

KRAFTIG BOMBING: Israel har sluppet en mengde bomber over Gaza torsdag og fredag. Dette bildet er fra torsdag, tatt nord i Gaza. Foto: REUTERS/Gil Nahushtan/Scanpix
KRAFTIG BOMBING: Israel har sluppet en mengde bomber over Gaza torsdag og fredag. Dette bildet er fra torsdag, tatt nord i Gaza. Foto: REUTERS/Gil Nahushtan/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nizar Rayan, en av topplederne i Hamas, ble drept i et israelsk bombeangrep torsdag da et israelske F16- fly bombet huset hans i flyktningleiren i Jabaliya.

Dødsfallet, samt Israels massive bombing de siste dagene, har fått Hamas til å erklære fredag som «vredens dag», melder flere nyhetsbyråer.At tre palestinske brødre ble drept i et israelsk luftangrep i Khan Younis sør på Gazastripen, vil ikke gjøre sinnet mindre.

De tre brødrene i alderen sju til ti år var ute og lekte i en gate i Khan Younis da de israelske rakettene slo ned fredag ettermiddag.

Angrepet var ett av over 30 angrep mot Gazastripen som Israel gjennomførte fredag, ifølge NTB.

Erklæringen har fått Israel til å høyne sikkerhetsnivået, spesielt i Jerusalem, melder Jerusalem Post. Bomber mot IsraelDet er ikke meldt om selvmordsaksjoner. Men Hamas har gjenopptatt rakettangrepene mot Israel, etter en pause natt til fredag. Minst sju raketter har truffet byen Ashkelon nord for Gaza, melder avisa Haaretz.

Tre av de russiskproduserte Grad-rakettene slo ned inne i byen, som har 110.000 innbyggere, ifølge israelsk politi. To israelere ble såret i angrepet.Flere palestinske raketter er også skutt mot den israelske byen Sderot, kun få kilometer nordøst for Gazastripen, skriver NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer