SYRIA-BASERT: Hamas-leder Khaled Meshaal har i en årrekke operert fra Syria. Også han har forlatt det urolige landet. Foto: HAMAS / AFP / SCANPIX
SYRIA-BASERT: Hamas-leder Khaled Meshaal har i en årrekke operert fra Syria. Også han har forlatt det urolige landet. Foto: HAMAS / AFP / SCANPIXVis mer

Hamas flytter hele ledelsen fra Syria til Gaza

Vil ikke bli oppfattet som støttespillere for president Assad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et ledende medlem av den palestinske Hamas-bevegelsen kom søndag fra Damaskus til Gaza. Han er den siste av bevegelsens ledere som forlater Syria.

Imad al-Alami ble mottatt av andre Hamas-ledere da han søndag kveld med sin familie kom tilbake til Gaza gjennom grenseposten i Rafah etter 21 år i eksil.

Selv om Hamas ikke har bekreftet det, har bevegelsen besluttet å flytte den delen av sin ledelse som var basert i Damaskus, fra Syria for ikke å bli oppfattet som støttespillere til regimet til Bashar al-Assad.

Alami ble deportert til Sør-Libanon av Israel i 1991 og flyttet for tre år siden til Damaskus der han var medlem av Hamas' politbyrå sammen med Khaled Meshaal. Før han kom til Damaskus, var han Hamas' ambassadør i Iran.

(NTB)