Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas går med på våpenhvile med Israel

19 drept på få dager.

HARDT MOT HARDT: Israels forsvarsminister Ehud Barak lover å la våpnene hvile, om Hamas gjør det samme. Alternativet er det vanlige, hardt mot hardt. Foto: EPA/OLIVER WEIKEN
HARDT MOT HARDT: Israels forsvarsminister Ehud Barak lover å la våpnene hvile, om Hamas gjør det samme. Alternativet er det vanlige, hardt mot hardt. Foto: EPA/OLIVER WEIKEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamas sier de vil gå med på en våpenhvile med Israel etter flere dager med gjensidig skyting mot hverandre. Det opplyser en talsmann for den islamistiske bevegelsen.

-Vi er ikke interessert i at konflikten trappes opp, sier Hamas-talsmann Sami Abu Zurih søndag.

Uttalelsen kom kort tid etter Israels kunngjøring om at israelerene er villig til å godta en våpenhvile.

- Hvis de slutter å skyte på våre samfunn, vil vi slutte å skyte. Hvis de slutter å skyte generelt, blir det stille, og det er bra, sa den israelske forsvarsministeren Ehud Barak til israelsk radio søndag.

Antall drepte palestinere på Gazastripen er kommet opp i 19 siden en rakett traff en israelsk skolebuss ved en kibbutz tidligere i uka.

En avtale om våpenhvile som Hamas oppnådde med andre militante grupper for noen dager siden, raknet allerede før den ble satt i verk, da militante grupper avfyrte flere titalls raketter, og Israel slo tilbake.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media