Hamas går med på våpenhvile

Gir Israel ei uke på å trekke seg ut.

BOMBET I DAG: Israels bombing etter raketter fra Gaza skadet flere hus og drepte en mann i dag tidlig: Foto: REUTERS/Suhaib Salem
BOMBET I DAG: Israels bombing etter raketter fra Gaza skadet flere hus og drepte en mann i dag tidlig: Foto: REUTERS/Suhaib Salem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• - Israel vil bestemme når det er krig og fred

Hamas vil gå med på en umiddelbar våpenhvile og gir Israel en uke på å trekke seg ut av Gazastripen, sier en Hamas-talsmann, ifølge BBC News.

Det ventes at Hamas-lederen Khaled Meshaal, som lever i eksil, skal komme med uttalelse angående våpenhvilen senere i dag i Syria.

Dette rapporteres fra flere ulike hold i Syria og Gaza.

Hamas-talsmannen Ayman Taha sier i ettermiddag til nyhetsbyrået Reuters at våpenhvilen gjelder også andre militante grupperinger på Gazastripen.

Lederen for den islamistiske grupperingen Jihad i Gaza, Daoud Shihab, bekrefter meldingen om våpenhvilen, ifølge AP. 

Han forteller at de ulike militante gruppene skal inngå en formell avtale senere i dag.

Vil åpne grensene

Hamas og de andre gruppene i fraksjonen krever at Israels Gaza-okkupasjon opphører og alle grensene åpnes opp igjen, slik at området kan få de nødvendige forsyningene. 

Palestinernes president Mahmoud Abbas gjentar samtidig kravet om at en internasjonal fredsbevarende styrke må utplasseres på Gazastripen «for å beskytte det palestinske folket».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer