Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hamas godtar våpenhvile

Israelsk etterretning sier Hamas i prinsippet har akspeptert våpenhvile i tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En høytstående israelsk etterretningsoffiser hevder at den ytterliggående palestinske organisasjonen Hamas i prinsippet har akseptert en tre måneder lang våpenhvile, skriver Ha'aretz.

Etterretningsoffiseren kunngjorde Hamas' beslutning for utenriks- og forsvarskomiteen i Israels nasjonalforsamling Knesset tirsdag.

Hamas skal være på glid til å inngå en våpenhvile som gjelder for både Israel og de palestinske områdene, men forhandlingene med de palestinske selvstyremyndighetene pågår fortsatt, skriver den isralelske avisen Ha'aretz.

Også den egyptiske utenriksministeren Ahmed Maher sier at han forventer at Hamas i løpet av de neste dagene kommer med en offisiell erklæring om at organisasjonen aksepterer en våpenhvile.

- Selv om palestinerne kunngjør våpenhvile kommer vi fortsatt til å slå ned på «tikkende bomber», sa statsminister Ariel Sharon til utenriks- og forsvarskomiteen tirsdag.

«Tikkende bomber» er israelsk sjargong for militante palestinere som planlegger angrep, og Sharons uttalelse kan også innebære drap på disse.

Hamas var i ferd med å akseptere en våpenhvile med Israel før det israelske drapsforsøket på Hamas-leder Abdelaziz al-Rantissi tidligere denne måneden. Etter drapsforsøket vokste motstanden mot en slik våpenhvile seg større i Hamas, skriver Ha'aretz.

Den palestinske sikkerhetssjefen Mohammad Dahlan og israelske generaler skal ifølge avisen møtes onsdag kveld for å diskutere israelsk tilbaketrekking fra enkelte områder nord i Gaza og Betlehem, og at palestinerne overtar sikkerhetsansvaret for disse områdene.

(NTB)