Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hamas har gitt Egypt sine tanker om våpenhvile

I dag kommer Israel til Kairo.

- OPP TIL EGYPT:  Hamas-leder Salah al-Bardawill på en pressekonferanse i Kairo. Han sier Hamas har sagt det de mener og at det nå er opp til Egypt å ta dette videre til Israel. Foto: REUTERS/Asmaa Waguih/Scanpix
- OPP TIL EGYPT: Hamas-leder Salah al-Bardawill på en pressekonferanse i Kairo. Han sier Hamas har sagt det de mener og at det nå er opp til Egypt å ta dette videre til Israel. Foto: REUTERS/Asmaa Waguih/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamas har gitt Egypt sitt syn på forslaget til våpenhvileavtale for Gaza, sier Hamas-leder Salah al-Bardawil.


På en kaotisk pressekonferanse på et luksushotell i Kairo onsdag kveld fordømte Hamas-lederen Israels kamphandlinger på Gazastripen. Men han kom ikke med noe klart svar på om Hamas-bevegelsen har sagt ja eller nei til en våpenhvileavtale.


- Vi har gitt Egypt vårt detaljerte syn. Det er ingen uenighet mellom oss og det egyptiske lederskapet. Saken gjelder uenigheter i hvordan vi skal forholde oss til den sionistiske fienden gjennom punktene i dette initiativet, sier Bardawil.


Palestinske medier skrev tidligere onsdag at Hamas skal ha godkjent det egyptiske forslaget til en våpenhvileavtale med Israel.

Også en egyptisk diplomat uttalte at Hamas har godtatt avtalen, og at man nå avventer Israels reaksjon.


Israelske forhandlere er ventet til Kairo torsdag.


Trolig er det snakk om en kortvarig våpenhvileavtale som et første skritt i å stanse krigen på Gazastripen, som til nå har krevd over 1.000 palestinske liv. Dette skal så følges opp av forhandlinger med sikte på en mer varig fred.


En av Hamas ledere i Libanon, Osama Hamdam, sa imidlertid til Al Jazeera onsdag at det fortsatt er flere uavklarte punkter i avtalen.

Saudi-Arabia har innkalt alle Gulf-statene til krisetoppmøte i Riyadh torsdag for å diskutere Gaza-krisen, melder landets nyhetsbyrå SPA.


(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!