Hamas hevder israelsk soldat er tatt til fange

Ubekreftet, ifølge IDF.

VOLDSOMME ANGREP:  Røyk tiger opp fra Shajaiyeh-nabolaget i Gaza by etter harde angrep fra den israelske hæren i dag. Foto: Adel Hana / AP Photo / NTB Scanpix
VOLDSOMME ANGREP: Røyk tiger opp fra Shajaiyeh-nabolaget i Gaza by etter harde angrep fra den israelske hæren i dag. Foto: Adel Hana / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hamas har tatt en israelsk soldat som fange i kampene på Gazastripen, hevder en talsmann for Hamas' væpnede fløy ifølge Reuters.

IDF vil imidlertid ikke bekrefte om en av deres soldater er tatt til fange.

Den meget erfarne NBC-reporteren Ayman Mohyeldin melder på Twitter at det er Al Qassam Brigaden som skal stå bak ugjerningen, etter at de selv meldte dette på sin egen TV-kanal.

Blodig dag Det har vært en meget blodig dag i Gaza, etter at Israel natt til i dag gikk hardt inn i et nabolag øst i Gaza by, og så langt er det meldt om over 100 drepte bare i dag.

- Vi gjennomfører en vanskelig, dyp, intensiv aktivitet inne på Gazastripen, og det er støtte i verden for dette - veldig sterk støtte i verdenssamfunnet for det forsvaret gjør, sa Netanyahu på en pressekonferanse i kveld.

Og det var nettopp dette Israel skal ha fryktet da de startet sin bakkeoperasjon: Kidnappinger. Hamas hadde varslet at dersom israelske soldater beveget seg dypt inn i Gaza, i bysoner med urban bebyggelse, så ville de kidnappe israelske soldater.

Nå hevder Hamas at nettopp det har skjedd. Tretten israelske soldater har allerede omkommet i dag. 

Vil ha våpenhvile Ifølge avisa Haaretz vil USAs president Barack Obama at det inngås en våpenhvileavtale lik den som ble innført i november 2012, etter operasjonen som het «Pillar of Defense».

Dette er den andre samtalen mellom Obama og Israels statsminister Benjamin Netanyahu de siste dagene.

Før han fredag talte om krisen i Ukraina, understrekte Barack Obama Israels rett til å forsvare seg mot Hamas på telefonen til Netanyahu, og sa at de fullt ut støtter bakkeoperasjonen i Gaza.

Nå skal han imidlertid ha bedt om at det inngås våpenhvile og at kampene stanses umiddelbart.

• Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer