Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas i byen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyktningeminister Atef Adwan i den palestinske selvstyremyndigheten har vært i Oslo. Han representerer valgvinner Hamas og ble derfor boikottet av regjeringen, de fleste stortingsrepresentantene fra Arbeiderpartiet, og alle representantene fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og selvsagt Kristelig Folkeparti. Bare SV stilte opp med tungvektere i parlamentet.

Tidligere statsminister, og tidligere alt mulig annet i Høyre, Kåre Willoch, snakket med Adwan. Etterpå sa Willoch at han snakker med hvem han vil. Og så viste det seg, slik det ofte har gjort ned gjennom historien, at det Atef Adwan hadde å si var politisk uhyre interessant. Det er verdt å minne om at det var fengselsstraff i Israel for å snakke med representanter for PLO. De var terrorister. PLOs terroraksjoner stanset da organisasjonen ble deltaker i en politisk prosess. Hamas har overholdt sin ensidige våpenhvile siden januar i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media