Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas: Israel bak sex-anklagene mot Clinton

GAZA BY (NTB-AFP): Israelsk etterretningstjeneste står bak sex-anklagene mot USAs president Bill Clinton, hevder den ytterliggående islamistiske bevegelsen Hamas. Hensikten er ifølge Hamas' åndelige leder sjeik Ahmed Yassin å tvinge Clinton til nye innrømmelser overfor Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske etterforskere hevder at Clinton har hatt et seksuelt forhold til en tidligere deltidsarbeider i Det hvite hus, Monica Levinsky, og at han har senere har tvunget henne til å tie om dette forholdet. Clinton avviser selv disse beskyldningene på det skarpeste.

- Lager til katastrofer

- Jeg er overhodet ikke i tvil om at den zionistiske lobbyen står bak denne skandalen, sa Yassin til pressefolk etter ukens fredagsbønn i Gaza by.

 - De lager til katastrofer for alle som truer med å skaffe dem problemer, og nå er målet å få kontroll over Clinton, sa Yassin.

Overskygget

Bråket omkring den angivelige affæren mellom Clinton og Levinsky overskygget fullstendig den palestinske lederen Yasser Arafats besøk i Det hvite hus i går. Dette besøket fant sted etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu også hadde vært i Washington for å drøfte fredsprosessen.

  Clinton greide ikke å overtale Netanyahu til å godta et amerikansk forslag om en «betydelig» tilbaketrekking av soldater fra Vestbredden.

 - Forhandlingene i Washington ble en fiasko, fordi hele prosessen som begynte med Oslo-avtalen, er en fiasko. Væpnet kamp mot Israel er det eneste som nytter, sa Yassin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!