- Hamas-krigerne kom ut av tunnel, drepte to soldater og tok én til fange

Blodig slutt på våpenhvilen.

BOMBE: Restene av de kampene var tydelige i byen Deir Al-Balah i Gaza. Våpenhvilen ble brutt, og begge parter beskyldte den andre for å stå bak bruddet. Foto: REUTERS / Finbarr O'Reilly / NTB scanpix
BOMBE: Restene av de kampene var tydelige i byen Deir Al-Balah i Gaza. Våpenhvilen ble brutt, og begge parter beskyldte den andre for å stå bak bruddet. Foto: REUTERS / Finbarr O'Reilly / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det som begynte med våpenhvile, har endt med nok en blodig dag i Gaza. Israel har varslet FN om at den humanitære våpenhvilen er over.

Etter mindre enn tre timer anklaget begge sider hverandre for avtalebrudd, og dødstallene på palestinsk side har til nå i dag steget til minst 50.

Samtidig er flere israelske soldater drept, og den israelske hæren sier den 23 år gamle soldaten Hadar Goldin er tatt til fange. Ifølge Haaretz ble han tatt til fange etter at en gruppe Hamas-krigere, som inkluderte en selvmordsbomber, kom ut fra en av tunnelene som går inn til Israel.

Flere israelske medier melder at at ble Goldin tatt til fange og dratt inn i tunnelen, mens to andre israelske soldater ble drept, i tillegg til selvmordsbomberen fra Hamas.

Det er fortsatt ikke helt klart hvem av partene som brøt våpenhvilen først denne gangen, men FN mener det kan ha vært væpnede palestinere som brøt våpenhvilen ved å angripe israelske soldater i en tunnel kort tid etter at avtalen trådte i kraft fredag morgen, skriver NTB.

Det er også meldt om flere nye rakettangrep mot Israel i dag.

Ved Rafah sør på Gazastripen ble minst 50 mennesker drept og 220 såret i israelske angrep fredag formiddag.

Dødstallene har nå steget til over 1500 på palestinsk side. De fleste av disse sivile, over 250 av dem barn.

På israelsk side er tre sivile og over 60 soldater drept.