Hamas kunngjør begrenset våpenhvile

Den militante muslimske motstandsbevegelsen Hamas og en militant del av Yasser Arafats Fatah-bevegelse kunngjør våpenhvile i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Våpenhvilen vil trolig ikke gjelde på Vestbredden og i Gaza.

- Fra og med midnatt mandag stopper vi alle våre operasjoner i landområder som har vært okkupert siden 1948 (Israel) for å gi det israelske folk mulighet til å spørre regjeringen sin om å stoppe terroren mot vårt folk og trekke seg ut av vårt okkuperte land, uttalte de to gruppene i en felles kunngjøring.

Kunngjøringen ble utstedt i Gaza, og det er første gang at de to gruppene går ut offentlig sammen på denne måten. Dokumentet er underskrevet av Ezzedin al-Quassam brigadene, som er den væpnede delen av Hamas, og av Al-Aqsa martyrenes brigade, som er en del av Yasser Arafats Fatah-bevegelse.

Den begrensede våpenhvilen ble varslet av en kilde i Hamas tidligere mandag. Han sa at Hamas kunne gå med på en begrenset våpenhvile på vilkår.

- Intifadaen fortsetter, og det betyr at den israelske hæren og jødiske bosettere på Vestbredden og i Gaza fremdeles vil være angrepsmål. Den militære delen av Hamas kan muligens gå med på å forsinke aktiviteter i det okkuperte Palestina (Israel), sier en kilde i Hamas' ledelse til nyhetsbyrået Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer