Hamas-leder beskylder palestinsk politisjef for drap

JERUSALEM (NTB-Reuters-AFP): - Sjefen for den palestinske politistyrken i selvstyreområdene sto bak drapet på Hamas-bombeteknikeren Mohieddin Sharif i forrige uke, hevder en av Hamas-lederne, Adel Awadallah.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påstanden fremsettes i en video som ble vist i israelsk fjernsyn torsdag. Den maskerte mannen som hevder å være del Awadallah, kaster tilbake beskyldninger som den palestinske selvstyremyndigheten har kommet med mot ham. Awadallah er ettersøkt av selvstyremyndighetens politi for drapet på Sharif.

Awadallah er leder for Hamas på Vestbredden og står på listen over militante ledere ettersøkt av Israel.

Hamas vil hevne drapet på Sharif, men Hamas' væpnede fløy Ezzedin al-Qassam vil ta hevn bare mot Israel, understreker Awadallah på videoen. Ezzedin al-Qassam truet onsdag med å spre «sorg og skrekk» over hele Israel for å hevne Sharif.

Sharif, som skal ha stått bak en serie selvmordsaksjoner, ble 29. mars funnet drept i byen Ramallah på Vestbredden. En palestinsk undersøkelseskommisjon fastslo at Sharif ble drept av tidligere venner i en intern strid om penger og strategi i organisasjonen Hamas. Ifølge en anonym palestinsk kilde ble Sharif drept av Adel Awadallah.