Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas-leder drept av israelerne

Israelske soldater skjøt og drepte en av lederne for den islamistiske ekstremistgruppen Hamas i byen Hebron på Vestbredden lørdag kveld. Hamas lover hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Ariel Sharon kaller drapet på Abdullah Qawasmeh for en vellykket operasjon, melder nyhetsbyrået AFP.

Hamas-leder Abdulaziz al-Rantissi, som ble utsatt for et israelsk likvideringsforsøk tidligere denne måneden, sverger at Hamas kommer til å hevne drapet.

Qawasmeh ble skutt ned da han kom ut av en moské.

En israelsk elitestyrke hadde omringet moskeen etter tips om at Qawasmeh befant seg der. Palestinske talsmenn fordømte skytingen som et rent drap, men ifølge israelske sikkerhetsfolk skal Qawasmeh ha blitt skutt og drept etter at han motsatte seg arrestasjon.

Abdullah Qawasmeh sto høyt oppe på Israels liste over ettersøkte militante palestinere. Han skal ha stått bak en rekke blodige angrep mot israelske mål, blant annet bussbomben i Jerusalem i forrige uke som kostet 17 mennesker livet.

Skytingen i Hebron skjedde få timer før internasjonale forhandlere skulle møtes i Jordan for å drøfte det såkalte veikartet for fred i Midtøsten. Ifølge en regjeringskilde i Jerusalem vil den israelske regjeringen nå gi palestinerne tre uker til å få ekstremistene under kontroll.

I løpet av denne perioden vil de israelske styrkene i Vestbredden og Gaza-stripen stort sett holde seg i ro, sa den israelske talsmannen. Palestinske myndigheter hadde inntil tidlig søndag morgen ikke kommentert dette utspiller.

(NTB)