Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas-leder drept av raketter

Israelske helikoptre har avfyrt fem raketter mot bilen til Ismail Abu Shanab. Hamas-lederen og flere andre mennesker er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge palestinske vitner har israelske kamphelikoptre avfyrt fem raketter mot en bil i Gaza by. Hamas-lederen Ismail Abu Shanab og livvaktene hans ble drept i angrepet. Det er i tillegg kommet ubekreftede meldinger om at to kvinner er drept i angrepet, og at tre andre er skadd.

Israelske myndigheter har bekreftet at de Shanab var målet for angrepet. Hamas svarte med å erklære at våpenhvilen, som ble opprettet 29. juni, er slutt.

- Likvideringen av Abu Shanab betyr at vår sionistfiende har opphevet våpenhvilen, og Hamasbevegelsen holder sionistfienden fullstendig ansvarlig for konsekvensene av denne kriminelle handlingen, sier Hamas-talsmannen Ismail al-Haniyah.

Vitner sier at stasjonsvognen til Hamas-leseren bremset fordi det lå en stor stein i veien. Få sekunder seinere traff den første raketten fronten på bilen. Deretter traff minst én rakett til, sier Naim Shaban, som jobber rett ved åstedet.

- Jeg kastet meg under bordet. Så kom det flere eksplosjoner. Da eksplosjonene tok slutt, så jeg et helikopter som forsvant vestover. Jeg løpt bort til bilen, og så mennesker som brant inne i den, sier Shaban.

Flere titall rasende Hamas-tilhengere er ved åstedet. De roper at angrepet skal hevnes.

Rakettangrepet skjedde bare 300 meter fra det lokale FN-hovedkvarteret i Rimal. Angrepet kommer etter at israelske myndigheter lovte å hevne et palestinsk selvmordsangrep for to dager siden, da læreren Raed Misk (29) drepte 20 mennesker .

I juni avfyrte Israel raketter mot bilen til en annen Hamas-leder, Abdel Aziz Rantisi. Han ble lettere skadd i angrepet.

Ismail Abu Shanab

  • Ismail Abu Shanab var 53 år. Hamas-lederen ble født i Gaza i 1950, og fikk sin sivilingeniørutdanning ved Universitetet i Colorado, USA.
  • Han jobbet som foreleser på ingeniørutdanninga ved Universitetet i Gaza. I åtte år, fra 1989 til 1997 var Shanab holdt i arrest av Israel.

Kilder: CNN, AP; Reuters, Haaretz, Sky News, BBC

DREPT AV RAKETTER: Bildene fra CNN viser at bilen til Hamas-lederen står i full fyr etter rakettangrepet.
MÅLET: Ismail Abu Shanab var målet for de israelske rakettene. Han ble erklært død like etter angrepet..