Hamas-leder drept på Gazastripen

I et israelsk bombeangrep i natt.

UTRYGT: En palestinsk gutt ser på ruinene av et hus, ødelagt av israelske angrep. Gazastripen har blitt utsatt for mer enn 700 angrep fra Israel, siden konflikten ble trappet opp for en uke siden. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
UTRYGT: En palestinsk gutt ser på ruinene av et hus, ødelagt av israelske angrep. Gazastripen har blitt utsatt for mer enn 700 angrep fra Israel, siden konflikten ble trappet opp for en uke siden. Foto: AFP PHOTO/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av lederne i den væpnede delen av Hamas ble drept i et israelsk bombeangrep på Gazastripen i natt.

Abu Zakaria al-Jamal døde tidlig lørdag morgen av skadene han fikk i bombeangrepet, opplyser Hamas.

Samme dag advarte Hamas' leder om at Israel kommer til å lide nederlag hvis den israelske hæren invaderer Gazastripen.

Torsdag ble en annen av Hamas lederskikkelser, Nizar Rayyan, drept.

De fleste Hamas-lederne har søkt tilflukt på skjulte gjemmesteder for å unngå målrettede israelske angrep.

Ulik informasjon
En talsmann for Hamas hevder bevegelsens geriljakrigere har slått tilbake en gruppe israelske spesialsoldater som lørdag prøvde å ta seg inn på Gazastripen.
Sammenstøtet skal ha funnet sted øst for Gaza by.
Hamas-medlemmene avfyrte flere bombekastergranater, mens israelerne svarte med håndvåpenild.
Ingen personer ble såret i skuddvekslingen, ifølge talsmannen.
En talsmann for den israelske hæren sier på sin side at israelske bakkestyrker ikke har krysset grensa mot Gazastripen siden luftangrepene begynte for en uke siden.
Våpenhvile

USA går nå inn for en våpenhvile med internasjonal overvåking som skal hindre at Hamas ruster opp, men Hamas øverste leder, Khaled Meshaal, som bor i Damaskus, varsler at gruppa på ingen måte har tenkt til å gi opp.

- Vi er klare for utfordringen, denne kampen ble tvunget på oss, og vi er overbevist om at vi vil vinne fordi vi har gjort våre forberedelser, sier Meshaal i en TV-overført tale.

429 drept

Helsepersonell på Gazastripen sier at minst 429 palestinere er drept og 2 000 såret i de israelske bombeangrepene som startet for en knapp uke siden.

Det er foreløpig ingenting som tyder på at de vil stanse, og tusenvis av israelske soldater har stilt seg opp ved grensen til det palestinske området.

Ifølge kilder i FN er over en firedel av de drepte sivile, mens en palestinsk menneskerettsgruppe sier at 40 prosent av de drepte er sivile.

Fire israelere er så langt drept av palestinske raketter.


(NTB)