Hamas-leder drept på Vestbredden

En sentral militær leder i den militante palestinske organisasjonen Hamas har blitt drept på Vestbredden, ifølge palestinsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohieddin Sharif ble skutt av ukjente personer i Ramallah på Vestbredden i går kveld. Liket av Sharif ble plassert i en bil som så ble sprengt i lufta, opplyser palestinsk politi.

Israelske sikkerhetsstyrker mener Sharif har vært hjernen bak flere selvmordsaksjoner i Israel. Hamas-lederen har i over to år stått høyt på israelske lister over ettersøkte personer.

Palestinske myndigheter fordømmer drapet, som de karakteriserer som «en forbrytelse utført for å sabotere palestinsk nasjonal sikkerhet og stabilitet».

Erklæringen beskylder ikke rett ut Israel for å ha drept Sharif, men inneholder sterke hint om at israelske hemmelige agenter sto bak drapet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu benekter imidlertid på det sterkeste at Israel sto bak drapet.

- Vi hadde ingen rolle i denne hendelsen. Jeg kan heller ikke foreløpig bekrefte identiteten til mannen som ble drept, sa statsminister Benjamin Netanyahu til journalister i Jerusalem.

En Hamas-leder i Gaza festet ingen lit til Netanyahus forsikringer, og truet onsdag med nye aksjoner i Israel, for å hevne drapet på Sharif.

- Jeg tviler ikke et øyeblikk på at sionistene sto bak drapet, sa Hamas-leder Abdel Aziz al-Rantissi, og lovet at drapet på Sharif vil bli hevnet.

(NTB-AFP-Reuters)