Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas-leder og sju andre drept

Nablus: Minst åtte palestinere, inkludert en framtredende Hamas-leder, ble drept da Israel gikk til angrep på en bygning i sentrum av Nablus tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de drepte var de to Hamas-lederne Jamal Mansour og Jamal Salim, samt to barn, ifølge sykehuskilder. Mansour var Hamas' politiske leder i Nablus.

Ifølge vitner ble det skutt raketter mot et kontor som tilhørte Mansour, som var et ledende medlem av den ytterliggående islamske bevegelsen Hamas, i den sju etasjer høye bygningen i Nablus, nord på Vestbredden.

Det er ikke klart om det var fly eller stridsvogner som avfyrte rakettene. Men Israel benektet å ha vært innblandet og hevdet at eksplosjonen skyldtes at de to Hamas-lederne hadde arbeidet med en bombe.

Mange hundre rasende palestinere samlet seg foran det ødelagte kontoret etter angrepet. Rakettene gikk gjennom to vinduer, og svart røyk sivet ut.

Israel har gjennomført en rekke attentater mot palestinske militante, som palestinerne karakteriserer som regelrette likvideringer. Israels formål er å hindre bombeattentater mot den jødiske staten.

I Gaza ble en palestinsk politimann drept av israelske soldater i et sammenstøt i nærheten av en jødisk bosetting.

(NTB)

OPPRØRT:Palestinere bærer en av de drepte fra Hamas' kontor i Nablus på Vestbredden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media