- Hamas-leder tilstår drap

GAZA (NTB): En av Hamas-bevegelsens ledere har tilstått overfor palestinske etterretningsoffiserer at han sto bak drapet på bombemakeren Mohieddin Sharif, skriver avisen The Jerusalem Post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Adel Awadallah, som er leder for Hamas på Vestbredden, ble arrestert i byen Ramallah på Vestbredden i går. Sharif ble drept i Ramallah for to uker siden. Han ble skutt og deretter plassert i en bil som ble sprengt i lufta.

Awadallah skal ha fortalt i avhør at bilen ble sprengt for å dekke over hvem som sto bak drapet, opplyste den palestinske etterforskningslederen Tayeb Abdel Rahim. Lederen for den palestinske etterretningen, Tawfik Tirawi, reiste til Gaza i går for å orientere president Yasser Arafat om etterforskningen.

Hamas benekter stadig å ha vært involvert i drapet, og sier de vil hevne Sharif. Palestinsk politi arresterte flere andre fremstående Hamas-medlemmer fredag i aksjoner mot Hamas-miljøet.

Palestinske sikkerhetskilder sier rundt 60 Hamas-medlemmer er blitt arrestert siden drapet på Sharif, Hamas hevder rundt 300 er arrestert.

(NTB)