Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas-medlemmer tatt til fange

En rekke regjeringsmedlemmer og medlemmer av den palestinske lovgivende forsamlingen tatt av israelske styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israelske tropper har arrestert en rekke medlemmer av den palestinske regjeringen, og medlemmer av den palestinske lovgivende forsamlingen (PLC). 


De første meldingene gikk ut på at en av de som er tatt, er visestatsminister Nasser al-Shaher og Nasser Nayef Rajoub, som er minister for religiøse spørsmål.

Det viser seg nå at visestatsministeren ikke er blant de som er tatt til fange. Flere andre ble derimot tatt av israelske styrker i byen Jenin.

Tidligere i natt kom det meldinger om at den palestinske arbeidsministeren Mohammed Barghouti var arrestert. Palestinske sikkerhetsmyndigheter opplyser at arbeidsminister Mohammed Barghouti ble stoppet av israelske tropper i militærjeeper på vei til landsbyen der han bor, nord for Ramallah. Barghouti ble beordret ut av bilen sin og ført vekk, ifølge nyhetsbyrået AP.

«Full krig» 

En talsmann for det palestinske regjeringspartiet Hamas anklager Israel for å ha gått til full krig.

- De har gått til full krig for å ødelegge regjeringen, det palestinske folk og vår legitimitet. Israel må være forberedt på konsekvenser, sier han.

Han fordømmer arrestasjonene og ber verdenssamfunnet  om å gripe inn. 

KLARGJØRING: Israelske soldater fotografert mens de klargjør en tanks for kamp ved Mefalsim på grensen mellom Gaza og Israel. Foto: REUTERS
KLARGJØRING: Israelske soldater fotografert mens de klargjør en tanks for kamp ved Mefalsim på grensen mellom Gaza og Israel. Foto: REUTERS Vis mer

Nekter å kommentere
Den israelske hæren nekter å kommentere saken, og henviser til at militæroperasjonen på Gazastripen fortsatt foregår. Ubekreftede kilder i den israelske hæren opplyser at israelske styrker nå leter etter flere medlemmer i Hamas-regjeringen.

Israelske myndigheter holder den Hamas-styrte regjeringen ansvarlig for bortføringen av den 19 år gamle soldaten Gilad Shalit.

Flere angrep
Israelske fly har skutt raketter mot militante palestinere i landsbyen Khan Younis i det sørlige Gaza. Skadeomfanget av angrepet er ikke kjent. Det muslimske Universitetet i Gaza skal også være truffet av israelske raketter. Universitetet skal være evakuert, men det meldes ikke om sårede. Raketten skal ha truffet en fotballbane ved siden av universitetskomplekset, sier israelsk militærpersonell til nyhetsbyrået Reuters.

Det israelske militæret har ingen kommentarer til angrepene, melder AP.


image: Hamas-medlemmer tatt til fange
ØKER PRESSET: Israelske myndigheter øker nå presset på Hamas for å få frigitt den 19 år gamle israelske soldaten Gilad Shalit.