Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas-minister til Norge i morgen

SV-representant vil møte ham - ikke regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den palestinske flyktningministeren Atef Adwan kommer til Norge i morgen. Dermed er en av de omstridte Hamas-politikerne på vei til Norge etter mye debatt om hvorvidt de kan slippe inn eller ikke.

Arbeiderpartiets og Høyres stortingsgrupper har gitt beskjed om at ingen derfra vil møte Hamas-politikeren.

Det vil imidlertid gjerne SVs stortingsrepresentant Bjørn G. Jacobsen.

- Jeg har ikke tenkt over regjeringens linje i denne saken, men jeg synes det vil være interessant å møte en folkevalgt som har vært med på å vinen et demokratisk valg. Han må ha noe å fortelle, sier Jacobsen til NRK Dagsnytt.

Ikke regjeringen

Utenriksdepartementet bekrefter at Adwan er på vei.


- Dette er snakk om flyktningeministeren som allerede har Schengen-visum, sier pressetalskvinne i UD, Anne Lene Dale Sandsten til Dagbladet.no.

Overfor NRK er hun klar på at UD vil møte flyktningeministeren på embetsmannsnivå, men at det er helt uaktuelt at representanter for regjeringen møter Adwan.

- Vi er fredelige

Adwan har allerede besøkt Sverige.

- Jeg reiser til Norge i morgen fra Sverige. Jeg fikk invitasjon fra Den palestinske forening i Norge, sier han til Nettavisen.

I Sverige møtte Adwan flere parlamentarikere fra Riksdagen.


- Vi er ikke terrorister. Vi er fredelige folk, og har behov for at nordmenn og andre europeere respekterer oss og det demokratiske valg som vi hadde i Palestina, sier han til nettavisen.

Møtte motstand

I Sverige ville ingen representanter for regjeringen ta imot Adwan. Samtidig har beslutningen som parlamentarikere fra venstresiden gjorde om å møte ministeren blitt møtt med kritikk fra de borgelige.

 - Jag håper at den instillingen om å ikke møte oss kommer til å forandres. Det er viktigt å sette seg ned og lytte til hverandre, sa Adwan på en pressekonferanse i den svenske Palesinske Foreningens lokaler tirsdag, melder Dagens Nyheter.

TIL NORGE: Den palestinske flyktningministeren Atef Adwan, som sitter i Hamas-regjeringen, kommer til Norge i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling